17/08-17 12:44; Opdateret: 17/08-17 15:12

Oversvømmelsesplagede boligejere skal kunne få nyt husOversvømmelsesplagede boligejere skal kunne få nyt hus

Danmark skal sikres bedre mod konsekvenserne af klimaforandringer. Regeringen er klar med ny kystsikring.

storybild

Dragør. Boligejere, der igen og igen får oversvømmet deres huse, skal kunne få penge til en ny byggegrund af forsikringen.

Sådan lyder et forslag fra regeringen, der ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dialog med forsikringsbranchen.

- Det er en bedre investering for samfundet. Og så er det til gavn for borgerne, som ikke hele tiden oplever, at hans eller hendes hus bliver oversvømmet, siger Brian Mikkelsen.

I stedet for at genopføre huset på samme grund med risiko for endnu en oversvømmelse, skal kommunen tilbyde at købe husejerens grund, lyder ideen.

Sammen med den erstatning, der kommer fra forsikringen for skaden på huset, kan det give husejeren råd til at bygge nyt et andet og mere tørt sted.

Regeringen forestiller sig, at pengene skal komme dels fra kommunen, dels fra stormflodsordningen.

Forslaget er bare et af en større pakke af nye initiativer, der skal sikre Danmark bedre mod de oversvømmelser, som regeringen forventer, at der bliver flere af i de kommende år.

Blandt andet skal det være lettere at få lov at sikre sin ejendom med såkaldt hård kystsikring. Og ansøgningerne skal behandles hurtigere end i dag.

Det skal fortsat være de enkelte lodsejeres ansvar at beskytte deres ejendom, understreger Brian Mikkelsen.

- Nu får man mulighed for det. Det har man ikke haft tidligere. Man har oplevet alt for mange borgere stå magtesløse og ikke kunne beskytte deres ejendom, som bare kunne falde i vandet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx