Af - 16/04-15 20:02

14-årige Tefiks skæbnedag: Sådan gik hans (måske) sidste skoledag i Danmark14-årige Tefiks skæbnedag: Sådan gik hans (måske) sidste skoledag i Danmark

Hvordan føles det at pakke skoletasken til det, der måske bliver din sidste dag i Danmark nogensinde?

Bildstrecke im Grossformat »
Eleverne fra Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser demonstrerede i dag for at støtte Tefik i kampen om at få opholdstilladelse i Danmark. De mange elever forsøger at forhindre, at Tefik og familien bliver udvist til Kosovo. Tefik Dujal har boet i Danmark i fire år, og han vil ikke tilbage til Kosovo, hvor han ingen venner eller omgangskreds har. 'Tefik skal blive!' står der på et af de mange bannere, der støtter den 14-årige dreng. Eleverne viser deres frustration - og mange havde skilte med budskaber, der især er henvendt til Udlændingenævnet. Tefiks liv er i DK! Klassekammeraterne er ikke i tvivl - udvisningen skal stoppes. 'Tefik har kun gået i skole her i Danmark' - han kender altså intet til at gå i skole i Kosovo, hvor han efter planen skal udvises til med sin far og mor på torsdag. 'Vi kan ikke undvære Tefik' siger eleverne, og tiden må vise, om de kan forhindre udvisningen med lidt advokathjælp. En elev fra skolen har skrevet Tefik i panden og et hashtag #keep, der henviser til at Tefik skal blive i Danmark. Der var bred opbakning ved demonstrationen. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Tefik lader til at nyde den store støtte, som han og familien har fået. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' En elev har et foto af Tefik, hvor der står 'I am Tefik'. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Demonstrationen ved sin ende.

Da 14-årige Tefik Dulaj pakkede tasken og tog i skole i morges, var han sikker på, at det skulle blive hans sidste dag i Danmark.

- Det var forfærdeligt, jeg kunne ikke lide det, siger Tefik Dulaj, som sammen med sine forældre flygtede til Danmark for tre år siden fra Kosovo.

I sidste uge fik familien et brev om, at de havde otte dage til at forlade landet, fordi deres opholdstilladelse var blevet ophævet. Der var tale om et endeligt afslag på en forlængelse af familiens humanitære ophold i Danmark.

14-årige Tefik sendes til Kosovo i morgen: - Vi har ingenting dernede
14-årige Tefik sendes til Kosovo i morgen: - Vi har ingenting dernede

Protester på skolen
Udvisningen af Tefik Dulaj og hans familie fik blandt andre klassekammeraterne i 7. B. på Isefjordskolen i Holbæk til at protestere.

Men nu ser det ud til, at familien kan ånde lettet op for en stund. Det er nemlig lykkedes deres advokat, Åge Kramp, at få udsat udrejsen, fortæller Tefik Dulaj.
Beskeden løb ind på telefonen tidligere i dag og udløste jubel på skolen.

- Da jeg fik at vide, at jeg ikke skulle rejse, da var jeg rigtig glad. Jeg gik ud og spillede fodbold med mine venner, fortæller Tefik Dulaj, som stadig ikke ved, hvor længe familien kan blive i Danmark.

- Det er sket så meget i dag. Jeg ved ikke, hvornår vi skal rejse endnu, siger Tefik Dulaj, som også regner med at komme i skole igen i morgen.

Advokat Åge Kramp udtalte i går til Ekstra Bladet, at han er villig til at tage sagen helt op i menneskerettighedsdomstolen, skulle det blive nødvendigt. Han peger blandt andet på, at Tefik Dulaj er velintegreret og går i skole, og at faderen har lært en smule dansk.

Et andet aspekt i sagen er, at familien ikke har nogen pas.

Skoleleder om udvist 14-årig: - Tefik er vellidt og velintegreret
Skoleleder om udvist 14-årig: - Tefik er vellidt og velintegreret

Over for Ekstra Bladet har sekretariatschef for Udlændingenævnet, Michael Kjærgaard, forklaret, at det er op til familierne selv skal sørge for at udrejse.

- Men hvis ikke man har et pas, så bliver det selvfølgelig et problem, siger han til avisen.

Mx.dk forsøger i øjeblikket at få en kommentar fra advokaten.

Skoleeleverne har startet en støtteside på Facebook, hvor de opfordrer alle til at bidrage med penge, så familien kan få råd til en god advokat, som kan forsvare deres sag om opholdstilladelse.

Hej allesammen.I må meget gerne støtte med nogle penge, til Tefiks advokat. Det vi kan få en bedre advokat kan gøre at...

Posted by Tefik skal blive i Danmark on 14. april 2015

14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk
14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx