Af - 11/05-14 17:30

Hæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemmeHæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemme

Et kunstværk malet af den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er under hammeren og kan inden for ni dage blive dit.

storybild

Et kunstværk malet af den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er under hammeren og kan inden for ni dage blive dit. (Billede: Facebook - Venstre)

Er du til kunst, og har du en tom plads over lædersofaen hjemme i dagligstuen, kan du med rette læse videre.

Sammen med en lang række andre kendte danskere har den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen - i forbindelse med det velgørende projekt 'Mal for en sag' - maleriet 'Blåt værelse på Christiansborg' til salg.

DF: Løkke kan glemme sine krav
DF: Løkke kan glemme sine krav

Maleriet, som kan ses med Venstreformanden herover, er til salg på netauktionen Lauritz.com og koster i skrivende stund 8.200 kroner. En pris, som i løbet af de næste ni dage, hvor auktionen løber, snildt kan kravle højere op. Alligevel er det ifølge livsstilsekspert Henrik Byager svært at sige, hvor meget Løkkes 'Blåt værelse på Christiansborg' kan hive hjem, når hammeren falder:

- Det er svært at sige noget objektivt om priser på kunst, da det er noget af det mest subjektive i verden, siger han til metroxpress.

LA: Løkkes største drøm er at blive statsminister
LA: Løkkes største drøm er at blive statsminister

- Hvis kunst, som i denne sammenhæng er til et velgørende formål, skal have en høj pris, skal det opfylde tre parametre: Hvad går pengene til, hvordan ser maleriet ud, og hvem har malet det, understreger Henrik Byager.

Hvis maleren er en person, som man kan lide, tæller det op. Er man derimod ikke helt begejstret for det kunstneriske udtryk, tæller det ned, understreger livsstilseksperten:

- Lige så snart man slækker på et af de tre parametre, falder ens lyst til at kaste mange penge efter det, siger Henrik Byager, som ikke selv har set Lars Løkkes maleri, men uden at fornærme nogen ikke forventer, at der er tale om stor kunst.

KU laver smædeplakat med Løkke
KU laver smædeplakat med Løkke

- Lars Løkke er jo i høj grad på udebane her. Skulle han i stedet have holdt et politisk foredrag, hvor han er på hjemmebane, kunne han sikkert rejse 50.000 kroner. Men rent kunstnerisk er Lars Løkke ikke et særligt interessant navn, lyder det fra livsstilseksperten.

Flere politikere maler
Udover Lars Løkke har flere andre danske politikere valgt at deltage i det velgørende projekt. Blandt andet har Johanne Schmidt-Nielsen malet partikollega Per Clausen med en tydelig Simpsons-reference, imens justitsminister, Karen Hækkerup, har begået et flot farvelade-maleri. De to røde politikere når dog ikke deres blå kollega til sokkeholderne, når det kommer til pris. Johannes maleri står lige nu til 350 kroner, imens Hækkerups 'kun' er god for 325.

Måling: Helle Thorning bider Løkke i haserne
Måling: Helle Thorning bider Løkke i haserne

Fra Venstres lejr har man ingen pris-forventninger til billedet, og man oplyser over for metroxpress, at der ikke skal lægges for megen symbolik i, at Lars' kontor er det eneste blå værelse på Borgen, imens alle andre en røde.

Hvordan man tolker Løkkes 'Blåt værelse på Christiansborg' er helt op til den enkelte, lyder det.

Hvad mener du om maleriet? Svar herunder.

Se alle malerierne HER.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx