10/11-17 14:19

Ny forbrugerguide: Find lettere vej til de grønne valgNy forbrugerguide: Find lettere vej til de grønne valg

Uanset om du leder efter miljøvenlige råd til renovering eller rengøring, kan du finde det på Miljøstyrelsens nye platform.

storybild

Miljøstyrelsens nye app Mitmiljø giver grønne råd til alt fra indkøb til sommerferie. Free/Colourbox

København. Det kan nogle gange føles, som om man googler i blinde, hvis man gerne vil træffe mere miljøvenlige valg og skifte elpærerne eller rengøringsprodukterne ud.

Men det vil den nye platform Mitmiljø.dk, som er udviklet og drives af Miljøstyrelsen, gøre lettere. Her er der samlet masser af artikler, quizzer og videoer med Miljøstyrelsens fagfolk med råd til at gøre hverdagen lidt grønnere.

- Mitmiljø skal være med til at gøre det lettere for forbrugeren at tænke og handle grønt i hverdagen. Derfor har vi samlet forbrugerinformation og gode tips om miljø og natur på en fælles portal, så man ikke skal surfe rundt på alle mulige forskellige sites, siger funktionsleder i Miljøstyrelsen Mikkel Stenbæk Hansen.

På platformen kan man finde råd inden for otte kategorier, som indgår i de flestes hverdag: bolig, mad, børn, del & spar, forbrug, have, ferie & fritid og natur.

Så hvis man er gravid, lige har købt hus eller står over for en større renovering kan man spare timers research og finde svar på de problemstillingerne, der kredser om miljø.

- Mitmiljø kan bruges i mange hverdagssituationer. Hvis du for eksempel står og skal på ferie, så kan du starte med at tage vores ferie-fritidsquiz, og se hvilken miljøpåvirkning forskellige ferieaktiviteter har. Eller du kan få råd til, hvordan du kan bo grønt på ferien, foreslår Mikkel Stenbæk Hansen.

Man klikker sig altså ind på det emne, der optager en - for eksempel mad - og så kan man finde råd og vejledning til eksempelvis at mindske madspild i dagligdagen eller ved højtiderne.

- Hvordan kommer du bedst i gang, og hvad skal du være særligt opmærksom på, hvis du for eksempel gerne vil dele overskudsmaden fra en fest? Vi tager udgangspunkt i hverdagen - og giver råd, der kan bruges i hverdagen, siger Mikkel Stenbæk Hansen.

Platformen er lavet, så den også kan bruges fra en smartphone. Dermed kan man have den med i lommen, når man er i supermarkedet eller byggemarkedet.

Fakta: Find de grønne råd

- Mitmiljø.dk består af artikler, råd, film, quizzer og værktøjer, som guider til miljøvenlige valg i hverdagen.

- Den er inddelt i otte temaer: bolig, mad, børn, del & spar, forbrug, have, ferie & fritid og natur.

- Her kan man finde alt fra råd om, hvordan man fyrer korrekt i brændeovnen, så luftforureningen begrænses, til tips til at spare på vandet i boligen.

- Bag platformen står Miljøstyrelsen.

Kilde: Miljøstyrelsen.

/ritzau fokus/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx