Ekspert om krænkende asylansøgere: De har et helt andet kvindesynEkspert om krænkende asylansøgere: De har et helt andet kvindesyn

Flere sager om krænkelser af danske kvinder begået af asylansøgere kommer nu frem til overfladen. Ifølge en ekspert på området vidner det om en enorm kulturforskel mellem Danmark og Mellemøsten/Nordafrika.

Bildstrecke im Grossformat »

Dørmænd fortæller om krænkelser af unge danskere

Det er nogle grundlæggende kulturforskelle, der ligger bag, når en lille del af de mandlige asylansøgere behandler unge kvinder krænkende i nattelivet.

Det fortæller integrationsekspert Conni Gripping fra konsulentvirksomheden LG Insight.

Dørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivet
Dørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivet

- Mange af dem, som kommer fra Mellemøsten og Nordafrika, er vokset op med et helt andet kvindesyn end det danske. Vores ligestilling og kønsroller er helt fremmed for dem. Kvinderne går anderledes klædt, og alt ser anderledes ud.

HAR DU FØLT DIG KRÆNKET I NATTELIVET? SKRIV TIL OS PÅ: RAVE@MX.DK

Conni Gripping forklarer, at de færreste asylansøgere går i byen med den agenda at opføre sig dårligt. Men de kender simpelthen ikke spillereglerne:

- Fra deres side handler det om manglende forståelse og indsigt. Det er vigtigt, de får at vide, hvordan man skal leve og opføre sig overfor kvinder – og også minoriteter som for eksempel homoseksuelle.

Centerleder: Asylansøgere er kede af chikanehistorier
Centerleder: Asylansøgere er kede af chikanehistorier

En ting er at lære om det på asylcentrene - men nøglen til at undgå ubehagelige episoder er at komme ud i virkeligheden:

- De lærer for alvor om dansk kultur i mødet med danskerne. Det sker ved at komme ud i idrætslivet og foreningslivet og ved mødet med frivillige familie. Her får de afkodet, hvad det handler om, og hvordan man opfører sig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx