Af Ritzau - 15/03-17 10:27; Opdateret: 15/03-17 11:08

Ole Birk Olesen får stor næse for PostNordOle Birk Olesen får stor næse for PostNord

Flertal udtaler skarp kritik af transportministeren for manglende orientering om postproblemer.

storybild

DF''s transportordfører, Kim Christiansen, noterer sig, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) har beklaget forløbet om PostNord og har lovet at forbedre sig. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Et flertal i Folketinget udtaler kraftig kritik af transportminister Ole Birk Olesen (LA) i sagen om PostNord.

Ministeren har ikke informeret Folketinget godt nok, lyder det i den tekst, der formelt set formulerer den såkaldte "næse", ministeren får.

- Den manglende orientering fra Ministeren af Postforligskredsen vedrører behovet for en ekstern kapitaltilførsel til PostNord Danmark. En oplysning ministeren fik på et møde med PostNord den 19. december 2016, står der.

- Udvalget udtaler på den baggrund sin skarpe kritik, hedder det videre.

- Ministerens manglende orientering af Postforligskredsen kan have sat den politiske proces vedrørende PostNord Danmarks økonomiske udfordringer tilbage.

- Det er en understregning af, at det forløb vi havde med ministeren, ikke har været godt nok, siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, til Ritzau.

- Vi har en kraftig kritik af forløbet. Og vi har hørt, at ministeren har beklaget og har tænkt sig at gøre det anderledes fremover, tilføjer han.

Spørgsmål: Kunne det have gjort en forskel, hvis I havde fået de her oplysninger før?

- Det er svært at sige. Det kan man kun gisne om. Men jo før vi har informationerne, jo før kan vi agere. Og så kunne vi have gjort det i samlet flok, siger Kim Christiansen.

Socialdemokratiets postordfører, Christian Rabjerg Madsen, understreger, at han er meget tilfreds med, at redningen af postvæsnet nu ligger hos finansminister Kristian Jensen (V).

- Sagen er så vigtig, at der er brug for at få finansministeren ind over. Og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke har været tilfreds med Ole Birk Olesens måde at håndtere sagen på, siger han.

En næse er en skriftlig kritik fra Folketinget til en minister. Men den har ikke direkte konsekvenser for ministeren.

Ud over DF og S er det De Radikale, SF og Enhedslisten, der står bag næsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx