Politikere brugte 231.000 kr. på narko-turPolitikere brugte 231.000 kr. på narko-tur

Folketingets retsudvalg har brugt næsten en kvart million kroner på i sidste uge at rejse til Portugal og Colorado i USA for at se på frigivelse af hård narko og hash.

storybild

(Billede: Polfoto)

Folketingets retsudvalget har brugt næsten en kvart million kroner på i sidste uge at rejse til Portugal og Colorado i USA for at se på frigivelse af hård narko og hash.

Otte politikere fra Pernille Skipper fra Enhedslisten til Simon Emil Ammitzbøl fra Liberal Alliance deltog i turen, der har et budget på 231.000 kroner.

Politikerne er positivt stemte overfor en eventuel legalisering. Venstre kalder for eksempel Colorados fremgangsmåde for 'vildt spændende.'

Dumt: Stjal hundedyr diamant og byttede den til 2 joints
Dumt: Stjal hundedyr diamant og byttede den til 2 joints

Rejsen afgik søndag og efter to dage i Portugal, hvor man har frigivet metadon, så rejste man fem dage til Colorado, hvor alle over 21 år nu kan købe hash i særlige butikker. Her besøgte politikerne ifølge det officielle program blandt andet en handelsorganisation for Marijuana, duftede til hashprodukter i en hashbutik og besøgte en farm med Marijuana-planter.

Christiania-sag: Agenter har lavet fejl i efterforskning
Christiania-sag: Agenter har lavet fejl i efterforskning

Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup skulle egentligt med på turen, men meldte afbud i sidste øjeblik.

TV-vært siger op i live-tv: vil arbejde for lovliggørelse af hash
TV-vært siger op i live-tv: vil arbejde for lovliggørelse af hash

- Jeg har ikke nogen interesse at medvirke til at legalisere hash - og har derfor ikke nogen grund til rejse ud i verden for udelukkende at se på narkoforsøg, siger han.​

LÆS OGSÅ: 126 er i år blevet fængslet for hash i Pusherstreet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx