Af Ritzau - 01/09-16 14:36; Opdateret: 01/09-16 15:11

Boligejere skal have ni milliarder kroner tilbageBoligejere skal have ni milliarder kroner tilbage

Boligejere skal have cirka ni milliarder tilbage efter for høje boligvurderinger, vurderer Finansministeriet.

storybild

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ventes om kort tid at præsentere et udspil til et nyt og mere præcist system for ejendomsvurderinger. På grund af for høje vurderinger skal boligejere have omkring ni milliarder kroner tilbage, vurderer Finansministeriet. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Danske boligejere skal sammenlagt have omkring ni milliarder kroner tilbage fra Skat, lyder vurderingen i Finansministeriet. Tilbagebetalingen sker, fordi boligejerne på grund af for høje ejendomsvurderinger har betalt for meget i ejendomsskat.

Det endelige tal ventes ifølge Ritzaus oplysninger om kort tid at blive præsenteret sammen med regeringens udspil til et nyt system for ejendomsvurderinger.

Pengene til at dække udgiften er allerede afsat i regeringens 2025-plan. Det sker som del af en såkaldt tryghedspakke til boligejerne. Pakken er på sammenlagt 24 milliarder kroner.

Af regeringens 2025-plan fremgår det, at beløbet er syv milliarder kroner "efter tilbageløb".

Det vil sige, at de syv milliarder kroner er de penge, som staten sammenlagt mister, når man tager højde for, at boligejerne vil sende indtægter tilbage til statskassen i form af moms.

Men det beløb, som boligejerne får, er altså omkring ni milliarder kroner, lyder vurderingen.

Af 2025-planen fremgår det, at regeringen afsætter 24 milliarder kroner frem mod 2025 til "tryghed for boligejerne".

Pengene skal dels gå til tilbagebetaling til de boligejere, der historisk har betalt for meget i ejendomsskat på grund af forkerte vurderinger.

Og dels skal de sikre "tryghed for boligejerne" ved overgangen til det nye ejendomsvurderingssystem, der er på vej.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lagt op til, at staten samlet set hverken skal kræve mere eller mindre ind i ejendomsskatter som følge af det nye vurderingssystem. Regnestykket skal gå i nul.

- Jeg har ikke nogen ambition om at gå hårdt til boligejerne, sagde Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med præsentationen af planen.

Det nye vurderingssystem ventes dog at betyde, at nogen boligejere kommer til at betale mere end i dag, mens andre kommer til at slippe billigere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx