23/07-17 05:02

Et voldsomt regnvejr giver os en sjaskvåd søndagEt voldsomt regnvejr giver os en sjaskvåd søndag

Med undtagelse af Nordjylland venter der landet en søndag med masser af regn og ligefrem risiko for skybrud.

storybild

Ifølge TV2 Vejret kan der søndag lokalt falde op til 50 millimeter regn, der hvor der falder mest. Andre steder vil der falde væsentligt mindre. Free/Mads Hansen/arkiv

København. Med mindre man befinder sig i Nordjylland, er det en god idé at iføre sig regnfrakke og gummistøvler, hvis man skal udendørs søndag.

Regn over Tyskland driver nemlig op til Danmark og bevæger sig ind over landet fra sydvest. Det betyder, at søndagen bliver særdeles våd allerede fra morgenstunden.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der ligefrem risiko for skybrud. Det vil sige, at der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Samtidig meldes der om risiko for kraftig regn, som er betegnelsen for mere end 24 millimeter på seks timer.

DMI melder om risiko for kraftig regn og skybrud i hele landet undtagen Nordjylland.

Meteorolog Lars Henriksen kalder det for en vanskelig vejrsituation, hvor bare små ændringer i fugtigheden og frontens hastighed kan få afgørende betydning, for hvor meget regn der kommer.

Ifølge TV2 Vejret kan der lokalt falde op til 50 millimeter regn, der hvor der bliver åbnet mest op for sluserne. Andre steder vil der falde væsentligt mindre.

TV2 Vejrets meteorologer vurderer, at der indtil søndag aften vil falde ganske lidt regn over den nordligste del af landet, mens man formentlig vil få mest regn i den centrale og østlige del af landet.

Så sent som fredag ramte et historisk voldsomt skybrud Fyn, som gav store oversvømmelser flere steder.

Således faldt der i Ulbølle på Sydfyn 36,5 millimeter regn på en halv time. Og på blot ti minutter faldt der hele 27,9 millimeter. Det er ifølge TV2 Vejret uhørt meget.

Fredagens skybrud på Fyn skriver sig således ind i dansk vejrhistorie som det tredjekraftigste målt over ti minutter - kun overgået af et skybrud i København 2. juli 2011 og Sankt Hans-uvejret sidste år.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx