Af - 10/12-16 10:54

Oliver endte på skadestuen efter fest: Nu advarer han andre ungeOliver endte på skadestuen efter fest: Nu advarer han andre unge

En ung tømrer havde tillid til, at hans chauffør var ædru. Det førte til en voldsom bilulykke.

Bildstrecke im Grossformat »

Adskillige brækkede knogler flere steder i kroppen og en sygemelding fra jobbet.

Det blev konsekvensen, efter Oliver Hansen mirakuløst slap med livet i behold, da han tidligere i år var involveret i en bilulykke.

Den i dag 19-årige tømrer var i sommers i festligt lag med en gruppe andre unge, da de ved midnatstid besluttede sig for at tage på bar.

Oliver kendte ikke chaufføren af den bil, der skulle bringe dem videre. Men han stolede på, at han ville bringe dem sikkert frem.

- Jeg havde ikke rigtig tænkt over det. Jeg gik bare ud fra, at han ikke var fuld. Han sagde, at han godt kunne køre bil, og at han havde gjort det flere gange før. Jeg kunne se, at han ikke var stangstiv, fortæller Oliver.

Mænd er målgruppen i julekampagne mod spritkørsel
Mænd er målgruppen i julekampagne mod spritkørsel

De unge skulle ifølge Oliver Hansens sparsomme minder om den uheldssvangre aften blot køre omkring en kilometer. Og han anede ingen fare, da han på bagsædet drak af sin øl, røg en cigaret og kiggede på sin telefon.

- Jeg sidder med min telefon, og vi snakker, og så kan jeg lige pludselig ikke huske mere, siger Oliver.

Bilen med Oliver og den berusede bilist havnede med de to øvrige passagerer, to piger, i vejsiden med bunden i vejret. Ved et enormt held bliver ulykken ikke fatal for nogen af de fire unge. Værst tilredt er Oliver med et brækket kraveben, 11 brud på ribbenene, et lille brud i nakken samt en lunge, der ifølge lægerne enten var punkteret eller havde fået en rift.

Oliver kommer til sig selv på hospitalet, hvor han nogle timer efter ulykken vågner op og som det første husker, at hans onkel våger over ham.

Hospitalssengen holdt på ham i en uge, og den unge lærling måtte holde sig væk fra jobbet i seks uger.

Oliver Hansen er nu særdeles skeptisk, før han siger ja til et lift, hvis der har været alkohol i nærheden, og han advarer mod, at man uden videre sætter sig ind i en bil uden at tænke sig om.

- Hvis jeg en anden gang skulle sætte mig ind i en bil, og jeg havde mistanke om, at chaufføren havde drukket, så ville jeg ikke gøre det. Kun hvis det var en ven, som jeg ved ikke vil lyve, ville jeg stole på, at han ikke havde drukket, siger tømrerlærlingen, der fortæller, at han længe var vred på bilisten, der forårsagede ulykken.

Jysk kvinde knaldet med kæmpepromille
Jysk kvinde knaldet med kæmpepromille

- Jeg kan stadig mærke min skader en smule, og i starten var jeg rigtig sur på ham. Men jeg har besluttet mig for, at det er spild af tid at tænke på ham.

Ifølge en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik har 11 procent af danskerne inden for det seneste år været passager i en bil, hvor de har været i tvivl om, chaufføren havde drukket mere end det tilladte.

Oliver Hansen har ikke mødt spritbilisten siden ulykken i sommers.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Løkke til kronprins Frederik: Hvor vi...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx