Af Ritzau - 09/11-16 18:51; Opdateret: 09/11-16 19:04

Endnu en asylchef er blevet fyret i Tullebølle-sagEndnu en asylchef er blevet fyret i Tullebølle-sag

For anden uge i træk fyrer Langeland Kommune en af lederne i kommunens asylafdeling.

storybild

Børnecenter Tullebølle på Langeland blev lukket, fordi der var for mange sager med asyldrengene. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Drift- og logistikchef for Asylcenter Holmegaard, Ulrik Pihl, er onsdag blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning af Langeland Kommune. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Asylcenter Holmegaard står for driften af en række asylcentre - herunder Børnecenter Tullebølle, der er blevet lukket efter en række sager om seksuelle overgreb og utryghed nær centret.

I sidste uge blev asyldirektør Sisi Eibye fyret af kommunens økonomiudvalg. Onsdag har den fungerende asylleder og juridiske rådgiver, Kurt Habekost, fyret Ulrik Pihl.

- Der er udtalt mistillid til hans arbejde, og konklusionen er, at begge parter konstaterer, at det ikke ville være muligt at genoprette den gensidige tillid, hvorfor der er aftalt en frivillig fratrædelse, oplyser han til Fyens.dk.

Børnecenter Tullebølle har flere gange været i mediernes søgelys.

Første gang var i august, da fem drenge forflyttes fra centret. Det gjorde de, efter de blev sigtet af politiet for enten voldtægt eller seksuel chikane omkring Langelandsfestivalen.

Børnecenteret var igen i medierne i oktober. Her var 15 til 20 drenge på centret involveret i et slagsmål.

Senere på måneden kom det frem, at to ansatte muligvis har misbrugt mindreårige drenge på centret seksuelt.

Sagerne førte til udtalt mistillid fra kommunalpolitikerne til asylledelsen i kommunen. Derfor blev asyldirektør Sisi Eibye fritaget for tjeneste den 31. oktober.

Det fik medarbejderne til at svare igen i et vredt brev til kommunen. Her gav de blandt andet udtryk for, at asyldirektørens vilkår havde været uacceptable.

Den fungerende asylleder, Kurt Habokost, skal fredag til møde i Udlændingestyrelsen. Det er en del af det skærpede tilsyn af asyldriften i Langeland Kommune.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx