Af - 10/10-16 18:23; Opdateret: 24/10-16 19:17

TV: 17-årige Alberte raser imod mobning i lukkede Facebook-grupperTV: 17-årige Alberte raser imod mobning i lukkede Facebook-grupper

Efter et opslag, hvor unge sad og svinede et billede til af en ung kvinde, de ikke kendte

17-årige Alberte Kragh har delt et opråb i en lukket Facebook-gruppe, hvor hun forsøger at få gruppens medlemmer til at tænke sig om, inden de mobber andre unge på Facebook.

Efterskoleeleven Alberte delte søndag en opsang til medlemmerne af Lokumentum, hvor hun i en video på et par minutter prøver at tvinge medlemmerne til at tænke sig om, inden de kommer med nedladende indspark i de lukkede grupper for unge.

Rettelse 24/10-2016: Tidligere fremgik det af denne artikel, at Lokumentum er en hemmelig gruppe, det er nu rettet til 'lukket gruppe.'

Alberte forklarer, at hun efter at have delt videoen har fået beskeder fra flere piger, der har gjort skade på sig selv efter at have været mål for kollektiv mobning på det sociale medie.

Emilie Meng igen offer for grove jokes i lukket Facebook-gruppe
Emilie Meng igen offer for grove jokes i lukket Facebook-gruppe

Klippet har trukket mere end 2.000 likes fra gruppen og flere unge kvinder har skrevet til hende, at de selv har deltaget i mobningen, uden at tænke over det.

- Det er jo ikke fordi, at jeg bilder mig ind, at jeg kan få 50 procent til at stoppe. Men hvis jeg blot kan få 10 procent til at stoppe op og tænke før de poster, så er jeg tilfreds, siger Alberte Kragh til metroxpress.

Budskabet er ældgammelt og kan koges ned til den kendte sætning om, at man skal behandle andre, som man selv vil behandles.

Emilie bliver fredet i lukket Facebook-gruppe: Onde jokes er bandlyst
Emilie bliver fredet i lukket Facebook-gruppe: Onde jokes er bandlyst

Det var et billede af en tilfældig asiatisk pige, der samlede harske kommentarer om, hvor man kom med spydige kommentarer til hendes øjne og øjenbryn.

- Jeg har selv været medlem af de her grupper igennem længere tid, men nu fik jeg nok. Jeg kan ikke redde hele verden, men jeg kan starte et sted, siger Alberte Kragh til metroxpress.

Ud over de mange likes, så har Albertes video også trukket mere end 500 kommentarer, der svinger imellem folk, der kalder hende for en tyr, og folk, der er glade for, at hun taler om problemet.

LÆS OGSÅ: Elever ville tage hævn: Bad berygtet Facebook-gruppe om at 'flække' efterskole

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx