Af - 12/08-14 15:38; Opdateret: 12/08-14 16:19

Listeria-udbrud: Her er det farlige pålæg blevet solgt og serveretListeria-udbrud: Her er det farlige pålæg blevet solgt og serveret

Det farlige pålæg er blevet solgt og serveret flere steder rundt om i landet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Flere steder rundt om i landet har enten solgt eller serveret noget af det farlige pålæg, hvor der er blevet fundet den farlige listeriabakterie, der mistænkes for at have forårsaget flere dødsfald.

Butikker i kæderne Superbest og Eurospar samt enkelte Spar-butikker har solgt produkter fra Jørn A. Rullepølse A/S, oplyser De Samvirkende Købmænd i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Rullepølse mistænkes for at have kostet 12 danskere livet
Rullepølse mistænkes for at have kostet 12 danskere livet

Der er tale om tre af virksomhedens pålægsprodukter i form af rullepølse, brunchpølser og røget mørbrad.

Da produkterne er blevet opskåret i butikker, fremgår producentens navn ikke af etikken, men produkterne er derimod forsynet med en etikette fra butikken.

De Samvirkende Købmænd oplyser, at man skal kassere eller returnere produktet til butikken, såfremt man stadig er i besiddelse af et.

Rullepølsefabrikant er dybt påvirket af listeria-fund
Rullepølsefabrikant er dybt påvirket af listeria-fund

Jørn A. Rullepølser har i alt trukket 30 kødpålægsprodukter tilbage, da Fødevarestyrelsen har fundet ud af, at produkter fra virksomheden var hovedkilde til et dansk udbrud af listeria-bakterien.

Det stopper dog langt fra her - skandalen breder sig nu også til forskellige institutioner.

Fødevarestyrelsen oplyser således til politiken.dk, at plejehjemsbeboere og patienter på sygehuse har fået serveret kød med listeria fra Jørn A. Rullepølser.

Fødevarestyrelsen frygter, at også børnehaver, kantiner og restauranter har bakteriekød på menuen.

- Det er sådan, billedet ser ud på baggrund af vores efterforskning. Muligvis er det også solgt til børneinstitutioner, restauranter og kantiner rundt om på arbejdspladser. I hvert fald er kødet solgt en gros, og vi arbejder på højtryk på at finde ud af præcis, hvor det er havnet. Meget tyder på, at nogle er blevet syge, mens de var indlagt på hospitaler, og alt kød fra virksomheden er nu trukket tilbage fra alle sygehuse og plejehjem, fortæller fødevareberedskabschef Kim Sigsgaard til politiken.dk.

Ifølge Kim Sigsgaard er det meste af salget af det farlige pålæg blevet solgt til institutioner og ikke til privatpersoner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Danskere om stor virksomhed: I...
bt.dk
68-årige Preben forstår ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx