Af - 16/08-15 18:06

Omstridt sødemiddel: Her er Pepsis svar til danskerneOmstridt sødemiddel: Her er Pepsis svar til danskerne

Danskerne skal ikke regne med at få en aspartam-fri Pepsi Max i den nærmeste fremtid, oplyser PepsiCo til metroxpress.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

Sidste uge lød det, at Pepsi i USA ville teste en Pepsi Diet uden det omstridte sødemiddel aspartam.

Nyheden skabte en heftig debat blandt metroxpress' Facebook-brugere og artiklen fik omkring 3000 interaktioner. Her var der både folk, som talte for og imod brugen af det omstridte sødemiddel.

I afstemningen, der lød:Ville du foretrække at drikke Pepsi, hvis den ikke var lavet med aspartam?, fik ja-siden 2483 stemmer, nej-siden fik 1394 stemmer og 892 svarede ved det ikke.

Nu dropper cola-gigant omstridt ingrediens
Nu dropper cola-gigant omstridt ingrediens

Mums! Pepsis nyeste produkt er en sodavand med ostesmag
Mums! Pepsis nyeste produkt er en sodavand med ostesmag

I mellemtiden har metroxpress været i kontakt med PepsiCo Europe for at høre om Pepsi Max, der bliver solgt i Danmark, vil blive lavet uden aspartam i fremtiden.

Svaret fra Astrid Williams, der er Senior Director Public Policy, Government Affairs & Communications for PepsiCo Europe svarer i en mail:

'Forbrugere i Danmark elsker Pepsi Max, som den er i dag. Vi mener, at der er et PepsiCo produkt for enhver smag. PepsiCo sigter efter at tilbyde en bred vifte af forfriskende drikkevarer for at imødekomme den altid udviklende efterspørgsel, individuelle smagspræferencer, markedet og lokal smag.

Pepsi bruger en række godkendte sødemidler for at skabe velsmagende cola. Det indbefatter også aspartam, som fortsat er et vigtigt sødemiddel i nogle Pepsi-produkter. Der er ingen ændringer på vej for Pepsi Max i Danmark på nuværende tidspunkt. Vi vil fortsat lytte til vores forbrugeres ønsker og udvikle vores portfolio for at imødekomme deres krav.'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx