Af - 12/05-16 11:46

Fem ting du bør slette på Facebook øjeblikkeligtFem ting du bør slette på Facebook øjeblikkeligt

Dine personlige oplysninger er guld værd for Facebook - men måske ikke det mest gavnlige for dig.

storybild

Der er en grund til at Mark Zuckerberg er rig i dag - og det er dig. (Billede: Scanpix)

Selvom Facebook mest af alt virker som et sjovt og socialt forum, så er det sociale netværk, som alle andre virksomheder, optaget af at tjene penge.

På trods af, at du ikke betaler et fysisk beløb hver måned for at have en profil, så tjener Facebook nemlig alligevel penge på, at du bruger tjenesten, og deler dine oplysninger med dem.

Der er nemlig mange virksomheder, som er mere end villige til at betale for, at have reklamer på Facebook, da de ved en masse om dig, og derfor kan tilbyde at rette deres kunders reklamer specifikt til den ønskede målgruppe.

14 tegn på at din chef er hemmeligt forelsket i dig
14 tegn på at din chef er hemmeligt forelsket i dig

Når du opretter en profil på Facebook, så siger du også ja til, at tjenesten kan bruge alle de informationer, som du lægger på siden.

Det, at du følger nogen, liker noget og opgiver oplysninger om dig selv, bliver forbundet til din profil - og jo mere du har tilføjet til den, ja, jo lettere bliver det at rette forskellige reklamer til diverse målgrupper.

via GIPHY

New York Post har lavet en liste over fem ting, som du måske skal genoverveje, om du vil have oplyst på Facebook - både for at slippe for målrettede reklamer, men også af sikkerhedsmæssige årsager.

Se dem herunder:

Hvor du bor

Først og fremmest er der det sikkerhedsmæssige aspekt - hvis nogen får adgang til din konto, ved de præcis, hvor du bor. Derudover spiller placering en stor rolle i den målrettede profil, som Facebook ønsker at bygge op om dig.

Dit telefonnummer

Skriver du dit telefonnummer på Facebook betyder det, at alle og enhver, kan finde det på Facebook og ringe til dig og finde dig. Og jo flere oplysninger du opgiver jo lettere bliver det at misbruge dine oplysninger.

via GIPHY

Hvor du arbejder

Årsagerne her minder meget om årsagerne til at du ikke skal opgive din adresse. Men angiver du dit arbejde, og hvor du tidligere har arbejdet, risikerer du også, at irriterende tidligere kolleger kan finde dig, og det har du jo allerede nok af på LinkedIn.

Hvornår du har fødselsdag

Selvom det der ikke findes noget bedre end at modtage søde fødselsdagshilsner på Facebook, så skal du måske lige overveje, om du vil oplyse din rigtige fødselsdag. For hvis nogen nogensinde får adgang til din Facebook-konto, så er din fødselsdag nemlig en stor del af den information, som bekræfter din identitet, hvis de forsøger at få adgang til andre af dine konti.

via GIPHY

Dine interesser

Du har sikkert oplevet, at Facebook spørger om, hvilke interesser du har, og hvad din politiske og religiøse overbevisning er. De oplysninger er meget værdigfulde for Facebook, da de giver en billede af, hvem du er, som kan bruges til at målrette reklamer til dig.

LÆS OGSÅ: Anklage: Dansk teenager truede med terror på Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx