Af - 07/09-15 15:23

ÅH NEJ: Så kold bliver vinterenÅH NEJ: Så kold bliver vinteren

Forskere forudser, at vi til vinter kommer til at opleve et af de kraftigste tilfælde af vejrfænomenet El Niño i nyere tid. Det betyder ekstra kold vinter for danskerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Vejrfænomenet El Niño, der ændrer kraftigt på klimaet, melder sin ankomst, og det kan betyde en koldere vinter i Europa end normalt. Det skriver Videnskab.dk.

El Niño ser ud til at blive en af de kraftigste i nyere tid, og det kan betyde, at vejret forskellige steder i verden bliver henholdsvis tørre og varmere eller vådere og koldere.

Astro-Andreas tager vildt foto af Danmark - fra rummet!
Astro-Andreas tager vildt foto af Danmark - fra rummet!

I Australien forbereder man sig derfor på en meget varm sommer, mens man for eksempel i Peru forventer store mængder regn - og vi i Danmark kan regne med en meget kold vinter.

- Jo længere væk fra Stillehavet, man kommer, des mindre bliver effekten af El Niño. Effekten bliver også mere uregelmæssig, men vi kan alligevel se en tendens til, at vi under El Niño får koldere og mere tørre vintre i blandt andet Danmark, fortæller ph.d. og klimaforsker ved Danmarks Metrologisk Institut, Wilhelm May til Videnskab.dk.

WAUW: På denne dag kan du opleve sjældent fænomen på himlen
WAUW: På denne dag kan du opleve sjældent fænomen på himlen

Man kan se, at en El Niño er på vej, er når overfladevandets temperatur i den østlige del af Stillehavet ved ækvator er højere end normalt. De hidtil kraftigste El Niño’er var i 1982 og 1997. Der var temperaturen i Stillehavet henholdsvis 2,8 og 2,7 grader varmere i december end gennemsnitligt.

Flere vejrprognoser peger på, at temperaturen i Stillehavet til december i år vil nå op på 2,7 grader over gennemsnittet. Derfor kan dette års El Niño komme op på niveau med de største i nyere tid.

LÆS OGSÅ: 11 hylende morsomme mor-beskeder

LÆS OGSÅ: GALLERI: Så skøre er bilisterne på de danske veje

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx