Af - 13/04-15 18:29; Opdateret: 14/04-15 12:01

Tog til lægevagt med mavesmerter: Seks timer senere var Malene morTog til lægevagt med mavesmerter: Seks timer senere var Malene mor

Adskillige forsikringer fra læger, om at Malene ikke var gravid, betød, at hun fik sit livs overraskelse sidste sommer, da hun pludselig sad med sin nyfødte datter i armene.

storybild

(Billede: Privatfoto)

En ung, nordjysk kvinde fik seks timers varsel om, at hun skulle være mor, og dermed er 22-årige Malene Højen en af de omkring ti danske kvinder, som hvert år gennemgår en fødsel helt uden på forhånd at vide, at hun er gravid.

For Malene og hendes kæreste Kim begyndte livet som forældre akut en sommerdag sidste år.

Gennem længere tid havde den unge kvinde fra Brønderslev døjet med maveinfluenza. Det var i hvert fald, hvad lægerne havde fortalt hende. 9. august var smerterne igen blevet voldsomme.

- Jeg kunne ingenting, så min kæreste fik mig overtalt til at tage til vagtlægen, siger hun.

Hun er 65 år og har 13 børn: Nu er hun gravid med firlinger
Hun er 65 år og har 13 børn: Nu er hun gravid med firlinger

På Aalborg Hospital lytter en læge på Malenes mave, og der er ingen tvivl. Lægen lader Malene lytte med, og selv for et utrænet øre er der intet at tage fejl af: Der er to hjerter, der slår.

- Det gik bare helt i stå for mig. Planen var, at jeg aldrig skulle have børn fordi, der er blodpropper i min familie, siger Malene Højen og fortæller, at hun som bare fire-årig mistede sin mor – noget hun aldrig selv ville risikere at udsætte et barn for.

- Klokken var halv fem, og så fik jeg at vide, at inden midnat ville jeg have et barn.

Kun negative test-resultater

Uden at vide det har den på daværende tidspunkt 21-årige Malene været gravid i ni måneder, og hun er endda gået omkring to uger over tid, da fødslen går i gang.

Danske eksperter er overbevist: Populær kur hjælper mod barnløshed
Danske eksperter er overbevist: Populær kur hjælper mod barnløshed

Louise fortalte sin chef om graviditet og blev fyret
Louise fortalte sin chef om graviditet og blev fyret

Kvalme og ubehag vakte tidligt mistanke om graviditet, men syv graviditetstests hos lægen, to ultralydsscanninger samt en hjertelydsscanning forsikrede hende om, at der var noget andet galt, så lægernes forklaring om maveinfluenza virkede overbevisende.

- Jeg havde min menstruation, jeg spiste p-piller og samtlige læger fortalte mig, at jeg ikke var gravid. Når man får det at vide tilpas mange gange, så lukker hovedet ned, siger hun.

Derfor kom den normalt så glædelige nyhed som en stor og ikke entydig god overraskelse.

- Det kunne jeg slet ikke forholde mig til. Min krop går bare i chok, og jeg lukker helt ned følelsesmæssigt. Jeg tænkte rent praktisk. Vi havde aftalt med nogle venner, at vi skulle i biografen, og det var jeg nødt til at aflyse nu.

- Jeg blev ved med at sige, 'jeg kan ikke, jeg kan ikke.' Men sygeplejerskerne sagde bare, at jeg ikke havde noget valg nu, fortsætter hun.

'Føltes ikke som om hun var min'

Klokken 22.55 kommer en sund og rask pige, Isabella, til verden. For Malene var det helt uvirkeligt.

- Det virkede bare surrealistisk, for hun er en tro kopi af mig, men det føltes ikke som om, hun var min, siger Malene Højen.

Under hele graviditeten har Malene passet sin handelsskole-uddannelse i Aalborg, ligesom der også har været plads til sjov i fritiden.

Overraskelse: Mor føder baby i toilettet... Igen
Overraskelse: Mor føder baby i toilettet... Igen

Således kunne Isabella være født midt under den heavy-koncert med Volbeat, som Malene var med til en uge forinden i statsfængslet i Horsens.

Siden har Malene færdiggjort sin HG-uddannelse takket være kæresten Kim, der tog barselsrollen på sig. Nu søger Malene en elevplads på et kontor, og det er planen, at Isabella snarest skal i dagpleje.

Parret fortæller, at de selvfølgelig elsker deres datter, og at de nu er taknemmelige for hendes liv.

- Jeg har fået en af de største gaver, man kan få, siger Malene Højen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx