Af Ritzau - 19/04-16 09:41

Skatteadvokat: Mine klienter venter i årevisSkatteadvokat: Mine klienter venter i årevis

Skatteankestyrelsen har behov for langt flere medarbejdere, hvis klagetiden skal ned, siger skatteadvokat.

storybild

Skatteadvokat Torben Bagge siger, at 130 nye medarbejdere langt fra er tilstrækkeligt til at nedbringe ventetiden for klagesager i Skatteankestyrelsen. (Billede: Polfoto/Bonnerup Claus)

Den gennemsnitlige ventetid på at få en klage behandlet i Skatteankestyrelsen er 13 måneder, men alt for mange venter meget længere.

Skatteadvokat Torben Bagge siger, at det selvfølgelig er positivt, at Skatteankestyrelsen med en ekstra bevilling fra regeringen og Socialdemokraterne kan beholde sine ekstra 130 medarbejdere.

- Men det er langt fra nok til at opnå en bare nogenlunde tilfredsstillende retssikkerhed. Sagsbehandlingstiderne er helt urimelige, siger Torben Bagge.

Han henviser til, at 13 måneder er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid:

- Nogle sager kører igennem på en-to måneder, nogle fordi de kommer fra kværulanter, som ankestyrelsen hurtigt kan afvise. Det trækker gennemsnittet ned og dækker over, at der er mennesker, som venter tre-fire år.

- De aner ikke, om de er købt eller solgt. Nogle af mine klienter ved eksempelvis ikke, om de har råd til at blive boende i deres bolig, siger Torben Bagge.

Han henviser til, at der årligt opkræves cirka 1000 milliarder kroner i skatter og afgifter:

- Derfor må man som et minimum bruge de millioner, der skal til, for at folk, der har en twist med skat, kan få den afgjort inden for en rimelig tid, siger Torben Bagge.

Regeringen og Socialdemokraterne er parat til at give Skatteankestyrelsen en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 115 millioner kroner - penge, der gør det muligt at fastholde de 130 ekstra medarbejdere frem til foråret 2019.

Styrelsen fik allerede sidste år en ekstra bevilling på 180 millioner kroner. Dermed blev det muligt at ansætte 130 nye medarbejdere. Men bevillingen løber kun frem til 2017, og det er endnu ikke for alvor lykkedes at få tyndet ud i bunken af klagesager.

Den nye bevilling er kernen i den plan, skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag præsenterer for Folketingets partier.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx