Af - 07/05-15 14:18

Dårligt nyt: Europa bliver federe i fremtidenDårligt nyt: Europa bliver federe i fremtiden

WHO advarer: Europa går et problem af enorme proportioner i møde.

storybild

(Billede: Arkivfoto / Jens Dresling)

Den vestlige verden bliver federe og federe, det viser en fremskrivning, som britiske forskere og Verdenssundhedsorganisationen WHO har lavet.

I landene, hvor det står værst til, forudsiger WHO, at "næsten alle voksne" vil være overvægtige om 15 år. Det skriver theguardian.com.

I Irland, hvor problemet er størst, tyder det på, at 89 procent af mændene og 85 procent af kvinderne vil være overvægtige eller svært overvægtige i 2030.

Chris MacDonald: - Fedme er ikke en karakterbrist
Chris MacDonald: - Fedme er ikke en karakterbrist

Men også i Grækenland, Østrig, Tjekkiet og Storbritannien , står det slemt til.
I Storbritannien vil 74 procent af mændene og 64 procent af kvinderne være overvægtige eller svært overvægtige 15 år ud i fremtiden ifølge analysen.

Selv vores svenske naboer, et land der tidligere ikke har haft de store problemer med fedme, vil se en markant stigning i overvægtige mennesker i fremtiden.

WHOs nye fremskrivning, er baseret på statistik fra 2010 - hvor 57 lande indgår. Der er en del usikkerheder, når man foretager fremskrivninger, men alligevel burde det være et stort "wake-up-call", mener WHO.

- Vores forudsigelser viser, at der er behov for meget mere fokus på forebyggelse og bekæmpelse af fedme, siger João Breda fra WHO.

Laura Webber, der har været med til at udarbejde rapporten er bekymret for udviklingen, og mener at man skal sætte ind hurtigst muligt.

- Selv om der ikke er nogen mirakelkur mod fedmeepidemien, må regeringerne gøre mere for at begrænse reklamer for usund mad, og i stedet gøre sund mad billigere.

Ny sundhedsminister vejer 125 kg: Skal bekæmpe fedme
Ny sundhedsminister vejer 125 kg: Skal bekæmpe fedme

Omfattende studie: Light-produkter kan gøre dig fed
Omfattende studie: Light-produkter kan gøre dig fed

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx