Af - 31/05-14 19:18

Ny fiktionsbog: Venstre og politiske journalister i forbudt samarbejdeNy fiktionsbog: Venstre og politiske journalister i forbudt samarbejde

På mandag udkommer "Den Hemmelige Venstremand", som skildrer et fiktivt parløb på Christiansborg.

storybild

(Billede: Den Hemmelige Venstremand)

Først udkom "Den Hemmelige Socialdemokrat".
Så udgav Ken B. Rasmussen "Livet, det forbandede" om sin Se og Hør-tid, og nu kommer en tredje bog i handlen, som blander fakta og fiktion.

Bogen hedder "Den Hemmelige Venstremand", og ifølge forsiden skildrer den "Partiets parløb med pressen fra 2011 - 2014".

Bogens forfatter kæder de politiske redaktioner på Christiansborg sammen med Venstres pressetjeneste, og sammen danner de fælles front mod Helle Thorning-Schmidt.
Bogen skaber et billede af, at journalisterne har et "forbudt" samarbejde med Venstre og bevidst vinkler negativt i historier, der omhandler Thorning.

Samarbejdet er dog fiktivt, og det fælles projekt mellem Venstre og journalisterne er pure opspind.
Det eneste faktuelle i bogen er de presseklip, som forfatteren har samlet over de senere år.

Disse ægte artikelklip er sat ind i fiktive mails, som er sendt fra forskellige politiske journalister til Venstres presseafdeling.

Bogen består udelukkende af denne slags mail-korrespondancer med eksempler på historier, der har været bragt i Thornings regeringstid.

Metroxpress har talt med forfatteren, Lasse Nielsen, der udgiver bogen på mandag på forlaget ”Savidakis”.

Hvad er meningen med bogen?

- Meningen er at vise, at der foregår en forskelsbehandling. Vi synes, der er eksempler, hvor journalisterne laver spidse vinkler. Så f.eks. 33. pct. bliver til en fjerdedel, og 48 pct. bliver til et massivt flertal.
Pressen er blå lejesvende, synes jeg, og der foregår en manipulation.

Nogen vil mene, at I også manipulere ved at trække specifikke ting frem i bogen?

- Det er rigtigt, og det gør vi også. Og egentlig kan man sige, at vi prøver at gøre det sammen ved journalisterne, som de gør ved politikere. Man hiver enkelte udtalelser ud og holder dem op mod fakta, og hvad de tidligere har sagt, og det er det samme her i bogen - at holde journalister op på det, som er sagt tidligere. Jeg synes egentlig, at folk som Hans Engell og Henrik Qvortrup er hæderlige og fair, men vi har fundet eksempler, hvor vi ikke synes, det holder.
Vi prøver at lade journalister og især kommentatorer smage samme medicin, som de giver politikere. Hvis nogen er uenige, så er det op til dem at lave en bog, der viser det modsatte.

Har de journalister, som medvirker i bogen, fået buddet om, hvorvidt de ville deltage i bogen eller ej?

- Nej, det har de ikke, så jeg håber, de kan tage det med et smil. Nu er det jo ikke er så groft. Presseklippene er ægte, så det er godt nok, og det er ret tydeligt på bagsiden, hvad der er fiktivt, og hvad der ikke er. Så jeg håber, de kan bære over med at blive hængt ud som f.eks. mandschauvinist, som det første kapital handler om.

Er du medlem af et politisk parti?

- Nej, det er jeg ikke.

Har du udgivet bogen for at rense Helle Thorning?

- Jeg er klar over, at det mere feel good læsning for socialdemokraterne, men jeg synes, eksemplerne er velvalgte og taler for sig selv.

Titlen, Den Hemmelige Venstremand - giver jo indtryk af, at det er person inde i pressetjenesten - er det ikke en vildledende overskrift, når det nu er fiktion?

- Jo, men den er egentlig døbt af pressen selv, fordi det var der, jeg fik ideen. Jeg har været i gang med bogen længe, uden at jeg var klar over titlen, men så skete der det, at der blev lækket mails om børnechecken fra Venstre, og så var der aviser, der skrev om en hemmelige venstremand. Der fik jeg ideen. Og senere i bilagssagen var der jo en hemmelig venstremand eller flere, som har lækket noget, så nu fortsætter jeg med fiktionen. Der er jo ikke noget rigtigt eller afslørende i det her.

Men synes du så ikke, at fiktion burde stå på forsiden?

- Nej, det synes jeg ikke. Det må være nok at have det på bagsiden. Det var vigtigt efter Se og Hør-bogen og Den Hemmelige Socialdemokrat, hvor det er en blanding af fakta og fiktion. Derfor synes jeg, det var fair nok at lave en klar skillelinje om, at selve korrespondancen er fiktion, men at presseklippene er fakta.

Hvorfor udgav du lige på det her tidspunkt?

- Jeg synes, at jeg havde nok materiale, og så kom Den Hemmelige Socialdemokrat. Og med den hemmelige venstremand i bilagssagen blev det pludselig aktuelt.

Bogen udkommer jo, mens Venstre, Lars Løkke og Henrik Qvortrup befinder sig i et stormvejr. Er du ikke med til at sparke til nogen, der allerede ligger ned?

- Kun i ringe grad, fordi der er ikke er noget afslørende, der kan belaste nogen, siger Lasse Nielsen, der til daglig arbejder på en folkeskole i København.
Det er hans første bogudgivelse.

LÆS OGSÅ: Venstre på Christiansborg holder vejret

LÆS OGSÅ: Ny måling sender Venstre ned som tredjestørste parti

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Kvinde fundet liggende på banegård:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx