Af - 26/08-14 17:53

Dansk firma er klar: Vi vil producere neglelakken mod voldtægtDansk firma er klar: Vi vil producere neglelakken mod voldtægt

En gruppe amerikanske studerende har opfundet neglelakken, der kan forhindre voldtægt. Firmaet Gosh er klar til at producere lakken til det danske marked.

storybild

(Billede: Polfoto)

I går kunne metroxpress fortælle historien om neglelakken, der stifter farve, hvis den kommer i kontakt med såkaldte 'date rape drugs'.

Ny neglelak skal sætte en stopper for voldtægt
Ny neglelak skal sætte en stopper for voldtægt

Stoffet i neglelakken er udviklet af en gruppe studerende fra North Carolina State University og er endnu ikke sat i produktion, men firmaet Gosh Cosmetics er meget interesserede i at købe det for at producere 'anti-voldtægtsneglelak' til det danske marked.

Det fortæller Rikke Skaarup Hansen, der er udviklings- og kvalitetschef i Gosh.
- Vi så historien på nettet i går, og vi har faktisk fulgt med i det i et stykke tid. Det bliver spændende, hvornår det bliver tilgængeligt for os, så vi kan få det ud på det danske marked. Det er helt fantastisk, at man kan bruge neglelak på den måde.

Hun betegner de unge entreprenørers opfindelse som ”helt unik”.

- Vi kender til lignende ingredienser, man kan anvende i kosmetik, disse skifter bare farve ved temperaturændringer eller ændringer i pH. Vi ved endnu ikke, hvordan denne nye opfindelse virker - eller hvad den reagerer på.

Det er nemlig første gang, at man har fundet en ingrediens, der kan reagere på flere forskellige stoffer som anvendes til 'date rape'.

- Jeg håber, at det bliver en ingrediens, der bliver tilgængeligt for hele markedet. Så ville vi kunne købe det gennem et firma og putte det i vores egen recept til neglelak. Gosh har forsøgt at tage kontakt til de studerende, men indtil videre uden held.

Hos Gosh håber man, at kunne lave neglelakken til en gennemsigtig såkaldt topcoat, som kvinder kan bruge den over deres yndlingsneglelak.

Når først formularen er ude, vil Gosh arbejde på at få produktet i handlen i en fart, lover Rikke Skaarup Hansen.
- Vi ville kunne reagere rigtig hurtigt på det, så snart informationen kommer. Det kan ikke vare længe.

Hun er ikke i tvivl om, at der vil være et marked for neglelakken herhjemme - også selvom 'date rape drugs' er mere udbredt i USA end i Danmark.

- Jeg tror, der vil være et seriøst marked for den med henblik på at få stoppet 'date rape'. Men nogen vil nok også synes, det er en sjov gimmick.

De mandlige studerende har fået ideen til neglelakken, der har fået navnet Undercover Colors, fordi de alle kender nogen, der har været udsat for 'date rape drugs'.

- Vi har alle sammen været i kontakt med nogen, der har haft den forfærdelige oplevelse, så vi begyndte at fokusere på forebyggende løsninger, især den slags der kunne integreres i produkter, som kvinder allerede bruger, fortalte Ankesh Madan for nyligt til Daily Mail.

- Og sådan fik vi ideen til at skabe en neglelak, der kan afsløre 'date rape drugs'.

LÆS OGSÅ: 20-årig bliver udvist efter voldtægtsdom

LÆS OGSÅ: Sjovt eller sørgeligt? Han tager på date med sine hænder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx