Af - 19/11-16 09:54; Opdateret: 19/11-16 14:34

Chok-melding: Løkke vil lave ny regering med LA og KChok-melding: Løkke vil lave ny regering med LA og K

Statsminister Lars Løkke Rasmussen smed lidt af en bombe, da han her til formiddag holdt åbningstale ved Venstres landsmøde.

storybild

Venstre startede lørdag formiddag den 18. november deres landsmøde i Herning Kongrescenter. Her ses formanden, statsminister Lars Løkke Rasmussen på talerstolen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det kan være slut med Venstre som eneste regeringsparti i Danmark.

Sådan lyder meldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som netop har holdt åbningstale ved Venstres landsmøde i Herning.

Her inviterede han således Liberal Alliance og Konservative med ind i sin skrantende regering, som adskillige politiske eksperter har spået døende i et par måneder.

- Vi har siddet i regering i 16 måneder - og der er sket rigtig meget. Der er også sket lidt skidt, men heldigvis er der sket mest godt, lød det fra statsministeren, inden han fortsatte med at rose regeringens arbejde med blandt andet at få 'styr på flygtningestrømmen'.

- Det var en stor, og det var også en vanskelig opgave, vi tog på os sidste år. Og derfor er jeg også glad for, at vi kan være stolte af os selv. Men det er ikke noget, vi bare kan tage æren for. For i politik er det sådan, at hvis man ska have en opgave løst, så gør man det bedst i fællesskab, sagde Lars Løkke Rasmussen blandt andet.

Statsministeren havde meget at sige om det arbejde, regeringen har lavet, siden den blev dannet i juni sidste år - men det mest bemærkelsesværdige var hans udstrakte arm til sit borgerlige parlamentariske grundlag om at danne en fælles regering.

- Dengang i juni sagde jeg, at jeg var meget bevidst om, at regeringen ikke bare var en mindretalsregering - men en lille mindretalsregering.

- Vi har brug for en stærkere, venstre-ledet regering, der favner en større del af vores parlamentariske grundlag. og det er på den baggrund, at jeg på mandag vil sammensætte en proces for at udvide regeringen.

- Det har jeg talt med Kristian Thulesen Dahl (DF, red.) om, med Anders Samuelsen (LA, red.) om og med Søren Pape Poulsen (K, red.) om. Og vi er grundlæggende enige i analysen, at det er godt for Danmark.

- Det er min vurdering, at det rigtige vil være at invitere Konservative og Liberal Alliance til at gå sammen med Venstre om en ny, liberal trekløverregering.

Statsministeren har således inviteret sit parlamentariske grundlag til møde på Marienborg på mandag, hvor emnet altså bliver, hvordan Danmark skal ledes fremover.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx