Af - 25/06-15 10:20

LIGE NU: Hvem klarer længst tid i Tivoli-rutsjebane?LIGE NU: Hvem klarer længst tid i Tivoli-rutsjebane?

Siden klokken otte i morges har 16 modige deltagere kørt op og ned ad bakkerne i Tivolis rutsjebane. Se hvordan de har det.

Bildstrecke im Grossformat »
Rutschebanen er Tivolis ældste og mest populære forlystelse, der hver sommer kører med mere end 1 million gæster. Den rundede 100 år i 2014.   Delfinalen i Rutschebanen afholdes 25. juni. Aquila var årets store nyhed i 2013. Forlystelsen bringer dig 11 meter op i luften og oven i købet på hovedet. Aquila, der betyder ørn på latin. Delfinalen afholdes i Aquila 9. juli. Dæmonen fra 2004 er tidligere blevet valgt som Danmarks bedste rutschebane. Banen er 564 meter lang og har et loop efterfulgt af en Immelmann-skrue. Tophastigheden er 80 kilometer i timen. Delfinalen i Dæmonen afholdes 13. august. Snurretoppen er fra 1988 og stod tidligere, hvor Dæmonen står i dag. Den er med sine snurringer og roterende bevægelser en udfordring for alle, der nemt får kvalme. Snurretoppens delfinale afholdes 27. august. Vertigo fra 2009 er Danmarks hurtigste interaktive forlystelse. Tophastigheden er knap 100 kilometer i timen. Finalen afholdes i Vertigo 10. september. Det Gyldne Tårn, som ellers i flere år har haft ry for at være en af de vilde forlystelser i Tivoli, er ikke med i konkurrencen. Thomas Erichsen forklarer, at forlystelsen står stille i for lang tid, når båsen rammer jorden, før den stiger til vejrs igen. Det samme gælder Himmelskibet. Forlystelsesmarathonet har tilknyttet sygeplejersker, som har retten til at pille folk ud af konkurrencen. Forlystelsesmarathonet er inspireret af Tivolis forlystelsesentusiaster. Ofte, når Tivoli lukker forlystelserne, er der mange, der gerne vil køre en ekstra tur. Kilde: Thomas Erichsen.

Sådan vil forlystelsesmarathonet forløbe

Op og ned, rundt og hen. 16 modige og hovedpine-modstandsdygtige deltagere har i dag ladet Den Gamle Rutsjebane i Tivoli vække dem.

Siden klokken otte i morges har rutsjebanen kørt uafbrudt. Konkurrencen går ud på, hvem der kan sidde i rutsjebanen i længst tid.

Her kan du live følge med i, hvordan deltagerne har det.


En af dagens deltagere er 28-årige Morten Zabel fra Brønshøj. Han føler allerede, at han har vundet:

Jeg har allerede vundet den største præmie i konkurrencen ved at få lov til at køre så mange omgange i Rutschebanen i streg!
Det siger Morten Zabel i Tivolis pressemeddelelse.

Han har tilbragt utrolig mange dage af min ungdom i Tivoli, og han er også vant til, at rutsjebanen kører om hjørner med ham uden for lukketiden. I fire år var han i Tivoli-Garden, hvor de ofte fik gratis ture i forlystelserne. Den Gamle Rutsjebane har han altid haft som sin personlige top tre over parkens forlystelser.

Forlystelses-marathon! Kan du klare turen i Tivoli
Forlystelses-marathon! Kan du klare turen i Tivoli

Den Gamle Rutsjebane har ligeså gjort indtryk på 21-årige Tenna Skou. Hun er også en af dem, der siden klokken otte i morges har siddet i rutsjebanens røde sæder.

Rutchebanen er den, jeg kan huske længst tilbage i min barndom. Jeg husker altid det sus i maven, den gav, da jeg var helt lille og kørte ned ad den første bakke.
Det siger hun i Tivolis pressemeddelelse.

Tenna Skou har altid været vild med vilde forlystelser, og hun vil nærmest kalde det en passion. I en alder af 12-13 år brugte hun seks uger på at rejse rundt i USA for at prøve alt, hvad amerikanerne kunne tilbyde hende af vilde oplevelser.


LÆS OGSÅ: Stunt-konge: Jeg er holdt op med at tælle mine skader

LÆS OGSÅ: Nu må Tivoli skrue op for lyden til Fredagsrock

LÆS OGSÅ: FOTO: Tør du prøve denne 'road'-er coaster?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx