Af Ritzau - 10/05-17 22:48

Nu er Anjas Eurovision-skæbne delvist afgjortNu er Anjas Eurovision-skæbne delvist afgjort

Onsdag aften gik sangerinden på scenen ved generalprøven, som juryen afgiver deres stemmer ud fra.

storybild

Anja Nissens grandprix-skæbne er delvist afgjort. (Billede: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard)

Det er ikke kun europæerne rundt omkring i stuerne, der afgør hvem, der skal gå videre til finalen og have chancen for at sejre i det store Eurovision.

Hvert deltagende land har nemlig også en jury, og allerede onsdag aften har de afgivet deres point ved generalprøven for den semifinale, som dansk-australske Anja Nissen torsdag skal synge i for Danmark.

Juryens stemmer tæller 50 procent, og det betyder, at den danske Eurovision-skæbne allerede før den egentlige semifinale er delvist beseglet.

- Juryerne er sat i verden for at vurdere alt det sangtekniske, som seerne måske ikke behøver at forholde sig til, fordi det for seerne også handler om fest og stemning, forklarer Danmarks Eurovision-kommentator Ole Tøpholm.

Han er ikke i tvivl om, at det er sangernes stemmemæssige formåen, juryen lægger vægt på, når de afgiver deres point. Det er noget, der kommer Anja Nissen til gode.

- Anja har været utrolig sikker i sin vokal i alle prøverne, og vi så jo under den første semifinale i tirsdags, at der faktisk var mange, der havde svært ved at ramme de rigtige toner, siger Ole Tøpholm.

Om Anja Nissen og sangen "Where I Am" går videre til finalen, bliver afgjort, når seerne torsdag aften har afgivet deres stemmer. Ole Tøpholm mener, at det danske bidrag har en fin chance for en finaleplads.

- Det er lang tid siden, Danmark senest stillede op med en ballade, det er langt fra det, vi har ellers har prøvet i moderne tid, og det bliver spændende at blive bedømt på, siger han.

- Finland og Island røg ud i tirsdagens semifinale, og nogle mener, at det kan ende med, at Sverige for andet år i træk bliver de eneste til at repræsentere Norden, men jeg holder altså fast i optimismen og siger, at Danmark stadig har rigtig gode muligheder for at ende i finalen, siger Ole Tøpholm.

Semifinalen med dansk deltagelse bliver sendt på DR1 klokken 21.00 torsdag aften.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx