Af Simon Boas - 21/07-17 19:31

DMI: Sådan bliver vejret i weeekendenDMI: Sådan bliver vejret i weeekenden

Du kan lige så godt vænne dig til tanken. Sommeren ser umiddelbart ikke ud til at være i sigte.

storybild

(Billede: Betina Garcia)

For selv om vi er i juli måned, og det danske sommervejr sjældent er til at 'regne' med, så har sommeren i 2017 været historisk ringe. Sommerdagene kan tælles på én hånd, mens der skal bruges tre eller måske endda fire hænder til at tælle de mange regnvejrsdage.

Og det er langt fra slut, hvis man skal tro DMI.

»Fredag aften vil regnvejret fortsætte i den østlige og nordlige del af landet. I morgen bliver det skyet først på dagen, og så kommer der langsomt regnvejr ind fra de sydvestlige egne i løbet af aftenen, og det bliver så indledningen til en god regnvejrsdag søndag,« fortæller vagthavende meteorolog Steen Rasmussen.

Dermed ser det ud til, at det kedelige sommervejr altså fortsætter - i hvertfald for en stund. For ifølge Steen Rasmussen er der enkelte lysglimt ude i horisonten.

»Vi får ikke noget stabilt sommervejr foreløbig, men det ser ud til, at vi får et par dage hist og her med op til 23 grader efterfulgt af nogle dage med regnvejr.«

Selv om vi kun er lidt over halvvejs gennem juli måned, så ser det ifølge DMI ud til, at det bliver den koldeste af sin slags de sidste 10 år. Gennemsnittemperaturen for 1.-18. juli i har nemlig blot været 14,9 grader. Det er 2,5 grader lavere end gennemsnittet fra 2006 til 2015, der ligger på 17,4 grader.

Derudover har vi endnu ikke haft en eneste sommerdag med temperaturer over 25 grader.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx