25/07-14 21:30

Demo afbrudt efter uroDemo afbrudt efter uro

En demonstration til fordel for Israel er fredag aften blevet afbrudt af politiet efter uro, siger arrangører.

En demonstration, der var arrangeret af Frit Iran og Dansk Zionistforbund på Christiansborg Slotsplads til fordel for fred i Israel og Palæstina, blev fredag aften afbrudt af politiet, der ikke kunne garantere for demonstranternes sikkerhed.

Se flere billeder og video på localeyes.dk

Det oplyser talsmand for Frit Iran, Jaleh Tavakoli, til Ritzau.

- Vi får at vide, at politiet ikke kan garantere vores sikkerhed, og vi får besked på at søge ind i en gård, hvorfra vi vil blive kørt væk, fortæller hun.

Afbrydelsen ærgrer hende.

- Det var en demonstration for fred mellem israelere og palæstinensere. Vi havde inviteret begge parter, og der var både israelske og palæstinensiske flag, forklarer Jaleh Tavakoli, der er tidligere medlem af Borgerrepræsentationen.

Ifølge politiet har man ikke som sådan opløst demonstrationen.

- Vi tog kontakt til den person, der stod som arrangør af demonstrationen, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

- I en god dialog blev vi enige om, at det ville tjene byen og sagen bedst, hvis de søgte ind på Ridebanen. Og det gjorde de så, fortsætter han.

Tidligere på aftenen blev omkring 50 personer standset Ved Stranden af politiet, der mistænkte dem for at ville frem til demonstrationen på Christiansborg Slotsplads.

- Vi har registreret dem, visiteret dem og sendt dem væk i en anden retning, fortæller vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi til Ritzau.

Samtidig med demonstrationen ved Christiansborg var der på Rådhuspladsen i nærheden en demonstration til fordel for palæstinenserne i Gaza. Politiet vurderer dog ikke, at de tilbageholdte kommer herfra.

Se flere billeder og video på localeyes.dk

Demonstrationen forløb fredeligt, men 16 personer blev anholdt, mistænkt for at kaste kanonslag eller at have overtrådt maskeringsforbuddet.

- Men de har ikke noget med demonstrationen at gøre og har ingen interesse i at demonstrere, siger Henrik Brix.

- De søger ballade i stedet for at bruge deres demokratiske rettigheder, fortsætter han.

Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Henrik Møller Jakobsen vurderer tidligt fredag aften, at de 16 vil blive løsladt efter endt afhøring.

På Nørrebro afholdt den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir samtidig en demonstration under parolen "Protest til støtte for Gaza" - en demonstration, der forløb fredeligt.

Foruden København har der fredag aften været demonstrationer mod den israelske offensiv i Gazas i andre europæiske hovedstæder, blandt andet i Berlin, mens myndighederne i Paris har forbudt en propalæstinensisk demonstration, der var planlagt lørdag, af frygt for sammenstød.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Følg gyseren om nedrykning:...
bt.dk
Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx