Af - 15/01-15 11:06; Opdateret: 16/01-15 11:53

INTERAKTIV: Test selv hvor meget vind der skal til for at vælte kronprinsen af broenINTERAKTIV: Test selv hvor meget vind der skal til for at vælte kronprinsen af broen

Forsker fra DTU har regnet på, hvor meget vind der skulle til, før kronprinsen, og hans følge af livvagter, var blæst af broen.

Prøv vores interaktiv grafik og se hvor stærk vinden skulle være, for at kronprinsen var blæst af broen.

Kronprinsen og hans livvgater blæste på vind og vejr under stormen Egon og kørte over Storebæltsbroen to gange.

Nu har seniorforsker Christian Bak fra DTU Vindenergi regnet på, hvor kraftig vinden skulle have været, før Kronprinsens Audi A8 var skubbet af broen. Det skriver Ingeniøren.

Danskerne gør grin med kongehuset efter #brogate
Danskerne gør grin med kongehuset efter #brogate

- Ved sidevind fungerer en kørende bil som en vinge, hvor der er overtryk på den side, hvor vinden rammer, og undertryk på læsiden. På broer er det særlig problematisk, fordi vinden ingen forhindringer har, før den rammer broen, bortset altså fra de udmærkede læhegn, der ofte er monteret, siger Christian Bak.

Hans beregning viser, at hvis Kronprinsens bil havde kørt 90 km/t., og vindhastigheden havde været 50 m/s, ville Krone 7 sandsynligvis være skubbet af vejbanen eller væltet.

Politiet: Kronprinsen brød vores aftale
Politiet: Kronprinsen brød vores aftale

Kronprins Frederiks livvagter var noget mere udsatte, fordi de sad i en Range Rover, der har et højere tyngdepunkt end Audi A8. Den var sandsynligvis væltet, hvis vindhastigheden havde været oppe på 42 m/s.

Ifølge Sund&Bælt var vindstødene under stormen Egon oppe på 32 m/s.

På de sociale medier kogte det over med sjove memes efter Kronprinsens tur over Storebælt. Her er nogle af de mest populære.

LÆS OGSÅ: Kronprins beklager tur over stormlukket bro

LÆS OGSÅ: Når man er født på Amalienborg, så kører man bare over broen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx