Af - 01/01-14 18:54

Overblik over nytårsnatten: Her var det værstOverblik over nytårsnatten: Her var det værst

Som sædvanlig var nytårsnat en travl arbejdsdag for politi, brandvæsen og skadestuer. Få overblikket og alle tallene her.

storybild

(Billede: Polfoto)

Nytårsnat er altid en travl arbejdsdag for læger, sygeplejesker, politibetjente og ikke mindst brandmænd.

Folk får for meget champagne, nogle kommer til skade med fyrværkeriet, der går ild i ting og andre kommer måske op at slås.

Denne gang var ingen undtagelse, selvom det dog ikke var vildere end sidste år, viser tal fra Beredskabsstyrelsen og politikredsene.

Hver fjerde: Forbyd nytårskrudt helt
Hver fjerde: Forbyd nytårskrudt helt

Tallene dækker nytårsaften, -nat og -morgen fra kl. 18.00 til kl. 06.00.

- I år har vagtcentralerne sendt i alt 986 ambulancer, akutlægebiler og akutbiler på vejene, Det er dog færre ture end sidste år, hvor tallet var 1.277.

- I den samme periode har danskerne ringet til 112 i alt 1.289 gange, hvor det har handlet om akut sygdom og tilskadekomst. Sidste år var tallet 1.392.

Mange skåler når dronningen fejler
Mange skåler når dronningen fejler

- Region Hovedstaden, som er den mest befolkningsrige region, står for størstedelen af aktiviteten med i alt 542 opkald. Næstmest aktivitet var der i Region Midtjylland med 227 opkald til 112. Mindst aktivitet har det været i Region Nordjylland med 103 opkald til 112.

- Opgørelsen melder desuden om i alt 73 fyrværkeriskader på landsplan. Her er der også tale om et fald i forhold til sidste år, hvor der var 113 fyrværkeriskader. I år har der været syv alvorlige øjenskader mod otte sidste år.

Dette hus blev offer for en vildfaren nytårsraket
Dette hus blev offer for en vildfaren nytårsraket

- Værst ramt er en 10-årig dreng, som fik en ulovlig krysantemumbombe af sin storebror. Den eksploderede, da han antændte den.

- Brandvæsenerne i landet blev alarmeret 383 gange via 112. Det skal ses i forhold til, at tallet på en normal dag er ca. 40.

- Landets politikredse melder om 84 anmeldte indbrud, hvilket er 18 færre end sidste år.

- Politiet over hele landet havde travlt, men oplyser til Ritzau, at natten forløb uden mere alvorlige hændelser.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx