Af - 09/10-16 20:02; Opdateret: 09/10-16 20:12

Skal sengetøjet smides i skraldespanden, når man får ny kæreste? Se her, hvad danskerne menerSkal sengetøjet smides i skraldespanden, når man får ny kæreste? Se her, hvad danskerne mener

Ny undersøgelse viser, at det især er den ældre del af den danske befolkning, som er mest krævende i forhold til, hvor meget kontakt man må have med ekskæresten.

storybild

(Billede: Scanpix/Ihor Pukhnatyy)

Er det okay, at din nye kæreste beholder det sengetøj, som han har sovet i sammen med ekskæresten? Og skal gamle kærestebilleder slettes fra Facebook?

En ny undersøgelse viser, at danskerne har delte meninger om, hvorvidt ens udkårne skal fjerne minder og slette spor af ekskæresten.

Det skriver Søndagsavisen.

Undersøgelsen, som YouGov har lavet for Søndagsavisen, viser nemlig, at det især er den ældre målgruppe, der kræver, at det gamle sengetøj smides i skraldespanden.

Samtidig er det også dem, der er mest krævende i forhold til, hvor meget kontakt man må have med sin ekskæreste.

Knap hver tredje dansker over 55 år mener, at det er okay at kræve, at ens nye kæreste med det samme stopper med at omgås ekskæresten.

Hver femte bryder sig ikke om, at kæresten er venner med sin eks på Facebook. Samtidig mener de, at gamle kærestebilleder også skal slettes på de sociale medier.

De unge er blevet immune
At det netop er den ældre del af danskerne, der ikke vil konfronteres med kærestens fortid, kommer bag på psykolog Majken Sonne.

- Man skulle tro, at de unge havde mere tilbøjelighed til at blive jaloux end de ældre, men måske er de unge blevet mere immune, fordi de nærmest hæmningsløst lægger ting på eksempelvis Facebook, mens de ældre har en mindre venneskare og tillægger de ting, man poster, større betydning, siger hun til Søndagsavisen.

Hun tilføjer, at man skal passe på med at stille for store krav til sin nye kæreste. Det kan nemlig være med til at kvæle forholdet, hvis man fra start af er for styrende og dominerende.

Ekskærestens telefonnummer bør slettes
Det er parterapeut Martin Østergaard dog ikke helt enig i. Han synes, at det er okay at stille krav til sin nye kæreste.

- Det er eksempelvis helt rimeligt, at man ikke har telefonnumre på tidligere kærester liggende, medmindre man har en professionel relation eller børn sammen. Hvis den anden ikke er imødekommende over for ens krav, må man forsøge at finde en form for kompromis, fortæller han til Søndagsavisen.

Ifølge parterapeuten kan nogle have behov for at bevare relationen til ekskæresten, fordi man skal vænne sig til det nye forhold.

Et sundt parforhold har syv ingredienser
Et sundt parforhold har syv ingredienser

Professor: Derfor skal du huske at kysse løs hver dag
Professor: Derfor skal du huske at kysse løs hver dag

Seks tips til at forbedre dit parforhold
Seks tips til at forbedre dit parforhold

KLUMME: Derfor skal du slikke din mand i numsen under sex
KLUMME: Derfor skal du slikke din mand i numsen under sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx