Af Lars Dinesen - 27/11-15 15:26

Læges friværdi skal betale erstatning for bedrageriLæges friværdi skal betale erstatning for bedrageri

Byret siger god for, at læges friværdi kan bruges til at betale erstatningsgæld efter bedragerisag.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Linnemann Kristian)

Ikke alene kunne overlæge Peer Grande fredag vinke farvel til en uplettet straffeattest, da han ved Københavns Byret blev dømt for bedrageri mod Rigshospitalet. Også en væsentlig del friværdien i lægens hus er med dommen ikke længere hans.

Dommen er ikke endelig og kan ankes til Østre Landsret. Men får den lov at stå ved magt, så skal friværdien i lægens bolig bruges til at betale erstatning til Rigshospitalet.

Rigshospitalet glæder sig over dom til bedragerisk læge
Rigshospitalet glæder sig over dom til bedragerisk læge

Efter dommen valgte retsformand Helle Hastrup nemlig at nikke ja til en begæring fra sagens anklager, advokaturchef Per Justesen. Begæringen gik på, at en beslaglæggelse, som tidligere er foretaget i friværdien, skal bruges til at erstatte Rigshospitalets tab.

Dom: Overlæge bedrog Rigshospitalet for 2,3 millioner
Dom: Overlæge bedrog Rigshospitalet for 2,3 millioner

- Det foregår på den måde, at der tidligere i sagen er afsagt en kendelse om beslaglæggelse. Den kendelse er så blevet tinglyst på ejendommen, fortæller Per Justesen.

Hvordan beløbet skal realiseres, så hospitalet kan få sine penge, er uvist. Men det vil i sidste ende kunne betyde, at Rigshospitalet kan kræve huset solgt, hvis ikke pengene kan tilvejebringes på anden måde.

Peer Grande blev fredag dømt for i adskillige tilfælde at have brugt midler fra en forskningskonto, som han administrerede, til private formål.

Pengene gik blandt andet til dyre ure, rejser og tøj, og det var ikke alene i strid med hospitalets retningslinjer på området, men også med straffeloven, hvis altså byrettens dom kommer til at stå ved magt.

To anholdt: 34-årig mand stukket ned i København
To anholdt: 34-årig mand stukket ned i København

På Rigshospitalet lyder meldingen fra hospitalsdirektør Per Christiansen, at man tager dommen til efterretning.

- Jeg finder rettens afgørelse tilfredsstillende, men det er samtidig en sag, som Rigshospitalet gerne ville have været foruden, siger han til Rigshospitalets hjemmeside.

Peer Grande har nu to uger til at overveje, om dommen skal ankes til Østre Landsret. Også anklagemyndigheden har mulighed for at anke dommen, idet Grande blev frifundet i nogle af de forhold, han var tiltalt for.

LÆS OGSÅ: 34-årig skudt foran sine forældres hjem i Brøndby Strand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx