Af - 17/08-15 22:33

Naser Khader: Mazen skal nok klare sig - lad os hellere stoppe blodbadet i SyrienNaser Khader: Mazen skal nok klare sig - lad os hellere stoppe blodbadet i Syrien

Metroxpress' feature om den syriske flygtning Mazen Farouk gør indtryk på Naser Khader, som dog hellere vil bruge penge og tid på at hjælpe dem, der har det værre.

storybild

(Billede: Polfoto)

Vi burde hjælpe de folk, der lider i og omkring Syrien, frem for at tale om dem, der er nået til Europa.

Sådan lyder reaktionen fra integrationsordfører Naser Khader (K), efter at han har set metroxpress' feature om den 35-årige syriske flygtning Mazen Farouk, der er nået til Grækenland og håber på, at kunne nå til Holland, hvor hans forlovede er. Han er i øjeblikket strandet i Athen, hvor han synger på gaden for at skaffe penge til mad.

DU KAN SE FEATUREN 'NU ER JEG FLYGTNING' HER.

Hvad er din reaktion på Mazens historie?
- Det er jo trist og sørgeligt, men det er jo desværre ikke unikt. Vi skal huske på, at 11 millioner syrere er flygtet fra deres hjem. 6,5 millioner er blevet i Syrien og lever under kummerlige forhold. Jeg føler med ham og har sympati for ham, men jeg har også kendskab til folk, der har det meget, meget værre, siger Naser Khader.

Men skal vi hjælpe folk som Mazen?
- Jeg synes, vi skal hjælpe dem, der er i nærområderne. Der bor fire millioner syrere der, og de lever under kummerlige forhold. VI skal få flygtningelejrene til at fungere. Der er hverken elektricitet eller vand i flere af dem. Hvis ikke forholdene bliver forbedret, så flygter de videre, hvis de har penge nok til at finde en menneskesmugler. Vi skal også gennemtrumfe humanitære zoner i Syrien, så de bliver beskyttet bedre. Jeg er meget mere optaget af dem end af Mazen.

Så han skal bare klare sig selv, fordi der er andre, der har det værre?
- Det virker som om, at han nok skal klare sig. Han kan godt klare sig uden vores hjælp. Jeg vil godt hjælpe de 10,5 millioner, der er i og omkring Syrien – dem skal vi hjælpe endnu mere, end vi gør i øjeblikket.

Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere
Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere

Han har arbejdet hele sit liv, haft egen bolig og bil og siger direkte, at han ikke kommer for at få penge, men at han ønsker at arbejde og leve et liv i fred med sin forlovede i Holland. Hans forestilling om Europa er et sted, hvor man kender menneskerettigheder og ikke bliver sparket ud, når man banker på døren. Skal han ikke have lov til at nå sit mål?
- Han er jo bare ikke unik. Jeg kan godt finde de første 1.000, som står med samme baggrund og i samme situation. Jeg er mere optaget af dem, der har svært ved at få mad i kolde flygtningelejre end dem, der prøver at komme videre. Dem, der kommer videre, har bevist, at de godt kan klare sig selv.

Så vi skal ikke fokusere på dem, der er nået til Europa?
- Der er for meget fokus på dem, der er kommer til Europa. Lige så snart de træder ind i EU, så er det nemmere at forholde sig til dem. Men hvad gør vi for at stoppe blodbadet i Syrien? Hvordan hjælper vi de fire millioner, der lever under kummerlige forhold i flygtningelejre? Husk at de syriske flygtninges historie starter i Syrien og ikke i Grækenland eller ved Middelhavet. Så længe man ikke gør noget ved vanviddet i Syrien, så vil der blive ved med at blive produceret flygtninge.

LÆS OGSÅ: Mazen flygtede fra Syrien: Nu synger jeg for penge i Athen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx