Af - 06/10-14 07:04

Kriminelle udlændinge udvises som aldrig førKriminelle udlændinge udvises som aldrig før

Knivstikkeri, voldtægt og væbnet røveri. Det var blot nogle af de domme, der sidste år kostede en udvisning fra Danmark.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Den nuværende regering har sat udvisningen af udlændinge, der bliver dømt for kriminalitet, på samlebånd. Fra 2011 til 2013 er antallet af kriminelle, der bliver dømt til at forlade Danmark enten i en årrække eller for bestandigt, vokset fra 1.019 i 2011 til 1.809 sidste år.

Antallet af dømte, der blev udvist af Danmark, faldt under de sidste to år af den borgerlige regering – men er altså steget med 77,5 procent siden 2011.

Blå blok vil sænke den kriminelle lavalder
Blå blok vil sænke den kriminelle lavalder

Også antallet af administrativt udviste er steget fra 977 i 2011 til 1.183 i 2011 – administrativt udviste er blandt andet udlændinge, der opholder sig ulovligt i Danmark. Tallene fremgår af et folketingssvar fra Justitsministeriet.

Retsordfører Trine Bramsen (S) fortæller, at man har sat udvisningen i system ved blandt andet at lave aftaler om hjemsendelsen med andre lande.

- Vi har haft stort fokus på, at de, som bliver dømt for kriminalitet, også bliver sendt hjem. Dømte udlændinge hører ikke hjemme i Danmark, siger Trine Bramsen til metroxpress.

Dansk Folkeparti, der ellers normalt er særdeles kritisk over for den nuværende regering på udlændingeområdet, kvitterer for stigningen.

- Det vil jeg da gerne rose regeringen for. Men selv om mange bliver sendt ud og får indrejseforbud – så vender mange af de udviste jo bare tilbage til Danmark og begår ny kriminalitet, siger næstformand Peter Skaarup i Dansk Folkeparti.

Lego hitter hos amerikanske kriminelle
Lego hitter hos amerikanske kriminelle

Sidste år blev 431 udlændinge, der havde fået forbud mod at opholde sig i Danmark, alligevel anholdt i Danmark. Det tal var steget fra 221 i 2009.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx