Af - 25/04-17 04:00

Fattige familier får hjælp til gratis oplevelser i ferienFattige familier får hjælp til gratis oplevelser i ferien

Mødrehjælpen tilbyder nu fattige familier mulighed for gode sommerferieoplevelser i Danmark.

storybild

Allan Larsen er en af dem, der har søgt om sommerhjælp. Han er på ledighedsydelse og har to sønner, Bastian (tv.) og Alex på syv og ni. (Billede: Scanpix/Heidi Lundsgaard)

Sommerferie er lig med is, strand og rejser, men mange familier har ikke råd til de gode oplevelser. Derfor tilbyder Mødrehjælpen for første gang sommerhjælp til børnefamilier med få penge. Dem er der nemlig en del af.

Over 40.000 danskere lever i fattigdom, viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og det mærker de tydeligt hos Mødrehjælpen, som i forvejen tilbyder julehjælp til trængte familier:

- Hos Mødrehjælpen mærker vi, at der er kommet flere børn i fattigdom. Børnene bliver hurtigt isoleret, fordi de ikke får de samme oplevelser som andre børn ... Derfor tilbyder vi nu en hjælp til sommerferien, så børnene får nogle gode oplevelser sammen med deres familie, siger socialrådgiver Nanna Boysen.

Minister: Folk på kontanthjælp er jo ikke fattige
Minister: Folk på kontanthjælp er jo ikke fattige

Sommerhjælpen er til familier, der ikke har råd til at give deres børn en oplevelse i skoleferien. Det er muligt at ansøge nu, men organisationen mangler fortsat donationer.

- Forældre fortæller os, at de bliver så frustrerede over, at de ikke kan give deres børn det samme som andre forældre. Forældrene bliver nødt til at sige nej hele tiden, så børnene til sidst stopper med at spørge om ting. I sidste ende kan det betyde, at de ikke føler, de er en almindelig familie. De stikker ud, siger Nanna Boysen.

Red Barnet oplever også, at der er kommet flere fattige børn i Danmark. National chef Kirsten Lund siger:

- Der er mange flere børn, som ikke har de samme muligheder som deres jævnaldrende. Det gælder både mad, tøj, fritidsaktiviteter, ferier og oplevelser. Vi mærker, at det er et stigende problem.

Opgørelse: Antallet af fattige i Danmark er fordoblet siden 2002
Opgørelse: Antallet af fattige i Danmark er fordoblet siden 2002

Konfliktniveauet bliver højere for familier med få penge, fordi der er en stor usikkerhed omkring pengene. Det påvirker børnene meget, og de større børn tager ofte meget ansvar på sig. De bekymrer sig, om deres familie kan blive boende i deres hjem, om der er mad nok, og om regningerne kan blive betalt.
Kirsten Lund Larsen, national chef i Red Barnet.

Mange indvandrerunge vokser op i fattigdom
Mange indvandrerunge vokser op i fattigdom

Allan har søgt om hjælp til sønnerne
Allan Larsen er en af dem, der har søgt om sommerhjælp. Han er på ledighedsydelse og har to sønner, Alex og Bastian på ni og syv. Han håber at få tildelt hjælpen – en dag med en gratis oplevelse i en forlystelsespark eller zoologisk have med tilskud til transport og mad:

- Jeg vil ikke kunne give mine sønner en oplevelse i sommerferien, som det ser ud for mig økonomisk lige nu. Sommerhjælpen ville give os som familie en oplevelse, og mine sønner ville kunne dele det med deres klassekammerater. Det vil betyde rigtig meget. Det kan godt være, at det kun er en oplevelse, men vi sætter pris på det, vi får, siger han.

Kun 1,5 procent af penge fra tøjindsamling går til fattige lande
Kun 1,5 procent af penge fra tøjindsamling går til fattige lande

Begge børn bor fast hos Allan Larsen – derfor kan sommerferien blive meget lang. Deres klassekammerater er ofte på ferie, så det kan være svært at arrangere legeaftaler, og de har ikke råd til at lave noget. Allan Larsen ville ønske, han kunne tage børnene med på camping, men budgettet er for stramt på grund af gæld:

- Lige nu skal jeg bare overleve. Indtil videre tager mine børn det pænt, men det er også, fordi de er vant til det. Jeg har ikke involveret dem i økonomien, fordi de er børn og ikke skal bekymre sig.

Mand opfinder genial 'voksende' sko til fattige børn
Mand opfinder genial 'voksende' sko til fattige børn

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx