Af - 27/06-16 10:18

14 ting der kan ændre bryststørrelsen fra den ene dag til den anden14 ting der kan ændre bryststørrelsen fra den ene dag til den anden

Brysterne ændrer sig fra puberteten til overgangsalderen, men de ændrer sig også undervejs. Nogle gange fra dag til dag. Det er der flere grunde til.

Diæter, medicin, menstruationscyklus, hormoner og alder er nogle af de ting, der har indflydelse på, hvor store bryster er. Det betyder også, at det kan skifte på ret kort tid. Sundhedsmagasinet Shape har lavet en liste over nogle af grundene til, at bryster ændrer størrelse. Vi har gengivet dem og tilføjet gifs.

Menstruation


Dine bryster er størst den første dag i din cyklus, som er den første dag, hvor du menstruerer. Fem til syv dage efter menstruationen er brysterne på sit mindste i cyklussen på grund af østrogenniveauet er faldet.

Efter ægløsning


Efter ægløsning begynder niveauet af østrogen at stige. Det medfører også at der kommer mere blod til brysterne, så de kan syne større.

Vægt


Bryster består af brystvæv og fedtvæv. Så når man tager på, bliver brysterne større. Der er forskel på hvor meget hver enkelt kvinde får større bryster, hvis de tager på. Det kommer nemlig an på de enkelte brysters opbygning. Kvinder med faste bryster har mere brystvæv end fedt, disse kvinder oplever måske ikke den store forskel i størrelsen på deres bryster, hvis de tager på eller taber sig.

Ny bryst-trend er blevet et stort hit på Instagram
Ny bryst-trend er blevet et stort hit på Instagram

Pubertet


Puberteten for kvinder betyder blandt andet, at man begynder at få bryster. Først kommer der en lille bule under brystvorten, herefter bliver brystvorten større og mørkere. Det kan tage mange år for brysterne at nå sin endelige størrelse. I gennemsnit får piger deres første menstruation to år efter at brystudviklingen starter.

Graviditet


Når brysterne ændrer sig under graviditet, er det for at gøre kroppen klar til at amme. Processen kan føre til ømhed, samt en fysisk ændring i størrelsen af brysterne. Brystvorten og området omkring vil også vokse.

Amning


Kort efter fødslen vil der komme stor koncentration i hormonet prolactin, som sætter mælkeproduktionen i gang. Når man ammer kan flere ting stimulere produktion af mælk som for eksempel babygråd, snak om at røre babyen og sex.

Her er 15 gange hvor photoshop virkelig tog kegler
Her er 15 gange hvor photoshop virkelig tog kegler

Sex


Blodtrykket og hjerterytmen stiger under sex, det får brysterne til at hæve. Brystvorterne kan blive hårde og areolaen, der er det farvede område rundt om brystvorten, bliver større.
Overgangsalderen
Brystvævet bliver også mindre, og brysterne bliver blødere og starter måske med at hænge i takt med alderen.

P-piller


Da der er østrogen i p-piller kan nogle kvinder opleve, at deres bryster bliver større. når de begynder at tage dem.

Medicin


Nogle former for medicin, blandt andet antipsykotisk, antidepressiver og blodtryksmedicin, er kendte for at give større og eller hævede bryster.

Træning


Barmen kan hoppe under fysisk aktivitet som løb og aerobics, så hvis ikke man bruger sports bh under træning, kan brysterne blive mindre faste.

Koffein


Noget brystvæv er følsomt over for koffein, og derfor kan nogle kvinder oplevede hævede og ømme bryster, hvis de drikker kaffe.

WOW: Modern Family-stjerne viser stolt bryster frem efter operation
WOW: Modern Family-stjerne viser stolt bryster frem efter operation


Implantater


Den er nok ikke den store surprise, men implantater giver større bryster…

Alkohol


Flere studier har set på sammenhængen mellem brystkræft og alkohol. Et nyt britisk studie med 28.000 kvinder viser, at selv mindre en én genstand om dagen øger risikoen for brystkræft. med op til 12%.

Der findes 8 slags brystvorter: Hvilken type har du?
Der findes 8 slags brystvorter: Hvilken type har du?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx