Af - 04/08-14 12:55; Opdateret: 04/08-14 13:36

DF til Eurovision-direktør: Tag dit tøj og gåDF til Eurovision-direktør: Tag dit tøj og gå

Dansk Folkeparti kræver administrerende direktør i Wonderful Copenhagen Lars Bernhard Jørgensens afgang.

storybild

Lars Bernhard Jørgensen har været administrerende direktør for Wonderful Copenhagen siden 1994. (Billede: Polfoto)

Wonderful Copenhagen har i dag offentliggjort et underskud på 58 millioner kroner for deres selskab Projektselskabet, der stod for Eurovision i København, og de vil nu have Region Hovedstaden til at betale de 46 millioner kroner.

Men hvis regionen skal dække underskuddet, så skal administrerende direktør i Wonderful Copenhagen og bestyrelsesformand for Projektselskabet, Lars Bernhard Jørgensen, tage sit tøj og gå.

Sophie Hæstorp: Regningen ender hos skatteyderne
Sophie Hæstorp: Regningen ender hos skatteyderne

Det mener Dansk Folkepartis regionrådsmedlem Kenneth Kristensen Berth.

- Hvis vi skal dække det her enorme underskud, så skal vi have tillid til Wonderful Copenhagen og dermed Lars Bernhard Jørgensen. Men han har bestemt ikke været sin opgave voksen, så jeg har svært ved at se et fremtidig samarbejde med ham, siger han til metroxpress og fortsætter:

- Så han burde tage sit gode tøj og gå. Det er simpelthen mangel på selvindsigt, at han ikke er gået endnu. Manden vil jo åbenbart blive på den post, han har haft i 20 år. Det er fint, at han tørrer ansvaret af på Martin Bender, men han kan ikke undslippe.

Eurovision-selskab fyrer ansvarlig direktør
Eurovision-selskab fyrer ansvarlig direktør

Wonderful Copenhagen offentliggjorde i dag mandag deres egen redegørelse for forløbet med Eurovision og fortalte, at det havde kostet Eurovisions projektchef, underdirektør Martin Bender, jobbet.

Men det er ikke nok, mener Kenneth Kristensen Berth.

- Jeg synes, at det ville være på sin plads med en ekstern undersøgelse. Rigsrevisionen skal gå ind og se på det her forløb. Det er vores fornemste specialister på området. Det ville være meget nærliggende, at de så på det, frem for nogle dyrt betalte konsulenter, siger han.

Rapport: Eurovision blev over tre gange så dyrt som planlagt
Rapport: Eurovision blev over tre gange så dyrt som planlagt

Hos Konservative i Region Hovedstaden er Mette Abildgaard tilfreds med, at det store Eurovision-underskud har ført til en fyring, men hun udelukker ikke, at Wonderful Copenhagen ikke fremover skal stå for store arrangementer.

- Det er rystende store beløb - helt enorme tal. Det her bekræfter desværre den mistanke, som jeg har haft hele tiden, at Wonderful Copenhagen slet ikke havde kompetencerne til at kaste sig over den her opgave. Det indrømmer de endda selv nu, siger hun til metroxpress og tilføjer:

- Fremadrettet må det få os til at overveje, om vi bør bruge private leverandører og om Wonderful Copenhagen overhovedet skal bruges til store events.

Eurovision-selskab erkender lovbrud: Risikerer millionbøde
Eurovision-selskab erkender lovbrud: Risikerer millionbøde

Lars Bernhard Jørgensen har været administrerende direktør for Wonderful Copenhagen siden 1994.

Han har ingen kommentar til Kenneth Kristensen Berths krav.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx