Af - 12/06-15 09:53

Sådan skal manden intimbarbere sig: - Jeg fatter det ikkeSådan skal manden intimbarbere sig: - Jeg fatter det ikke

Næsten hver tredje danske kvinde foretrækker en glatbarberet mand, viser en afstemning på mx.dk.

storybild

Hvad foretrækker du? (Billede: Open Source/Polfoto/mx-collage)

Danske mænd kan godt finde skraberen frem, for en afstemning på mx.dk viser, at næsten hver tredje danske kvinde foretrækker en glatbarberet mand.

29 procent af de adspurgte kvinder foretrækker således en glat mand, mens 45 procent af de næsten 12.000 respondenter foretrækker en ‘trimmet eller velfriseret’ kønsbehåring hos manden.


Hos hudplejeklinikken Moisture i København er det ikke overraskende. Her har man i 11 år tilbudt brasiliansk voksbehandling til mænd.

- Vi har mandlige kunder i et stort omfang. Halvdelen af vores kunder er kvinder og halvdelen er mænd. De kan jo få lov at beholde lidt hår, hvis de vil det, lyder meldingen fra klinikken.

Her er meldingen også, at det er et bredt sortiment af mænd, der får vokset hårene.

- Det er alle typer mænd. Både heteroseksuel, metro og homo.

5.000 mænd giver svaret: Kvinder, sådan skal I være 'dernede'
5.000 mænd giver svaret: Kvinder, sådan skal I være 'dernede'

Ørting: Ser dumt ud
Den garvede sexolog Joan Ørting forholder sig dog skeptisk over for tallene i afstemningen, som hun har svært ved at forestille sig skulle stemme overens med virkeligheden.

- Mange kvinder vil selvfølgelig også gerne have en skaldet mand, men rent personligt forstår jeg det ikke. Det ser simpelthen så dumt og skaldet ud, siger Joan Ørting, der fortsætter.

- Uden hår kommer der bare en kød-ting ud. Jeg ved da godt, at mænd gør det, så den ser større ud, men jeg har svært ved at tro på, at tallene repræsenterer den gennemsnitlige danske kvinde.

Mænd opfordrer Anne til selvmord, fordi hun ikke barberer ben
Mænd opfordrer Anne til selvmord, fordi hun ikke barberer ben

Joan Ørting mener, at tallene repræsenterer singlekulturen, hvor man dyrker sex for sex’ens skyld. Her gælder det nemlig, at man ikke vil have dårlig feedback dagen efter, fordi man fremstod uhygiejnisk.

- Man er blevet manipuleret til, at hår er ulækkert, og man ved ikke, hvordan man skal forholde sig til hår. Det handler om, at vi er sårbare. Sms’en dagen efter er en test, som man ikke vil fejle.

- Der er 70 procent singler i København, og man vil ikke have en sms, hvor man bliver droppet, fordi man ikke var barberet. Det er en forsvarsmekanisme. Man vil være så perfekt som muligt og ligesom alle andre på samme tid, siger Joan Ørting.

Sexologen vurderer samtidig, at vi om 30 år vil grine af glatbarberingerne og slappe mere af.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx