Af Ritzau - 27/01-17 11:43; Opdateret: 27/01-17 12:27

Idrætsforeninger får bedre økonomisk sikkerhedsnet med ny lovIdrætsforeninger får bedre økonomisk sikkerhedsnet med ny lov

Ny politisk aftale liberaliserer flere spilletyper og giver mere sikker økonomi for foreninger.

storybild

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er blevet enig med en bred kreds af partier om en ny aftale om de penge, der går fra tips- og lottomidler til det frivillige foreningsliv. Også ludomaner får mere hjælp. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

De frivillige foreninger, der nyder godt af en del af overskuddet fra Danske Spil, kan se frem til større vished om deres økonomi.

Regeringen og en række andre partier er nemlig blevet enige om at ændre spilloven. Fremover påtager staten sig en større del af tabet, hvis de danske spillefugle fravælger spil som tips, Lotto og Oddset.

Konkret vil de frivillige foreninger være garanteret de samme indtægter som i 2013. Indtægterne er ellers faldet, fordi indtægterne fra de såkaldte monopolspil er gået ned.

- Det har været vigtigt for Socialdemokratiet at genoprette økonomien bag det frivillige foreningsliv, siger skatteordfører Jesper Petersen (S) i en skriftlig kommentar.

Aftalen betyder også, at der sættes flere penge af til at behandle ludomaner.

- Jeg er glad for, at der er afsat to millioner kroner ekstra til indsatsen, og at vi inden længe sætter os ned i kredsen af partier og laver en specifik aftale om ludomani-indsatsen, siger skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Aftalen betyder også, at Danske Spils monopol på hestevæddeløb bliver brudt. Det sammen gælder for hundevæddemål, kapflyvning med brevduer og onlinebingo.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at det vil komme alle aktører til gavn.

- Nu fortsætter vi den linje, som vi allerede har set virke på andre områder af spilmarkedet. Nemlig at skabe mere konkurrence og samtidig sikre ansvarlige rammer for udbud af spillene, siger han i en pressemeddelelse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx