Af David Andersen - 11/12-15 18:03

Engell: Plagiatsag kan vælte Esben LundeEngell: Plagiatsag kan vælte Esben Lunde

Uddannelsesministeren har et stort forklaringsproblem - men sagen skal afgøres af eksperter, siger kommentator.

storybild

(Billede: Polfoto)

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) kan ikke blive siddende på posten, hvis uvildige og videnskabelige undersøgelser kommer frem til, at ministeren har begået plagiat.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Hvis den faglige afgørelse går imod ministeren, har jeg svært ved at se, at han kan blive siddende på netop den ministerpost. Det ville fuldstændig undergrave hans autoritet som minister, siger Hans Engell til Ritzau.

KU: Ministers afhandling indeholder plagiat
KU: Ministers afhandling indeholder plagiat

En undersøgelse fra Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet har fundet eksempler på plagiat og selvplagiat i ministerens ph.d.-afhandling.

Praksisudvalget på universitet er nu blevet bedt om også at undersøge afhandlingen.

- Jeg synes, at han har et meget stort forklaringsproblem, men vi må afvente en uvildig videnskabelig vurdering af omfanget af plagiaterne.

- Det er selvfølgelig en meget alvorlig sag, men det er også typisk en sag, hvor afgørelsen om alvoren må træffes af folk med de faglige evner og ikke af eller i medierne, siger Hans Engell.

Qvortrup: Dagens smil er stivnet på Lars Løkke
Qvortrup: Dagens smil er stivnet på Lars Løkke

Han mener, at sagen presser ikke bare ministeren, men hele regeringen. Og det er ikke lige, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen har behov for, efter at Carl Holst så sig nødsaget til at trække sig fra posten som forsvarsminister, mener Engell.

- Det er en ubehagelig sag og en rigtig møgsag for regeringen, for den følger lige i kølvandet på Holst-sagen, og det er ret voldsomt med to ministre, der er så meget i skudlinjen blot inden for et halvt år, siger han.

Praksisudvalget, der nu skal kigge ph.d.-afhandlingen efter i sømmene, består af otte medlemmer på tværs af mange fag. Medlemmerne udpeges af fakulteternes akademiske råd blandt universitetets professorer og lektorer.

Medier: Lunde Larsens afhandling rummer tegn på plagiat
Medier: Lunde Larsens afhandling rummer tegn på plagiat

Målet med udvalgets arbejde er at undersøge og træffe afgørelser om, hvorvidt der foreligger brud på god videnskabelig praksis.

Der kan gå op til seks måneder, inden udvalgets undersøgelse ligger klar. Det vil til den tid være op til dekanen på Det Teologiske Fakultet at vurdere, hvordan universitetet skal reagere.

LÆS OGSÅ: Godt nyt til stressede studerende: Færre eksamener i fremtiden

LÆS OGSÅ: Studerende frygter en endnu strammere spændetrøje

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx