Af - 12/06-15 21:53

'Politikerne er hyklere': Danskere brænder valgkortene'Politikerne er hyklere': Danskere brænder valgkortene

Det er ikke kun rabiate muslimer og salafister, som boykotter folketingsvalget. Mange danskere har ingen tillid til politikerne, og føler at valgkortet er værdiløst

storybild

- Min stemme går op i røg. Tilliden til det danske demokrati er lav hos mange muslimer. (Privatfoto)

- Der er ingen forskel på rød og blå blok. De er begge to nogle hyklere, så derfor er mit valgkort gået op i røg.

Ordene kommer fra en dansk muslim, som hverken er salafist eller tilhænger af Sharia-lov.

Han siger til metroxpress, at han er frustreret over de danske politikere, og at mange af hans venner og bekendte har det på samme måde.

BLOG: Hysteri: OK at opfordre til ikke at stemme
BLOG: Hysteri: OK at opfordre til ikke at stemme

- Danmark deltager i krige i Irak og Syrien, hvor vi kaster bomber til 200.000 kroner per styk. Når folk så flygter til Danmark fra landene, snakker politikerne om stramninger af asylpolitikken. Men ingen snakker om, hvorfor at det er os selv, der er med til at skabe situationen i de krigshærgede lande, siger han.

Politiker-lede. Mange danskere opfordrer til at boykotte valget. (Privatfoto)

- Det er lige meget, hvem man stemmer på, for ingen vil lave om på det. Derfor gider jeg ikke stemme denne gang, og jeg ved, at rigtig mange har det lige som mig, lyder det fra manden.

På Facebook er det tydeligt, at der er en vis opbakning om at boykotte folketingsvalget. Ikke kun blandt muslimer, men også blandt etniske danskere, som lider af politiker-lede.

Politikere raser mod salafist efter dramatisk TV2-interview
Politikere raser mod salafist efter dramatisk TV2-interview

'Føler du at din stemme betyder noget..? Du skal forstå at det er fuldstændig ligemeget hvem der sidder derinde i hoppeborgen. Dem der gerne vil ændre noget, kan ikke', skriver en etnisk dansk mand på Facebook, og han får massiv opbakning.

Han har lagt dette billede på Facebook:

Den interviewede i denne artikel ønsker anonymitet. Metroxpress er bekendt med hans identitet.

MF'er og medlem af Folketingets præsidium Per Clausen (EL) ser med bekymring på danskernes politikerlede.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. De burde kunne finde et parti eller en kandidat, som de kan støtte. Men nogle er nok skuffede over, at de forventninger, de havde, om at der ville blive ført en ny politik, da der blev valgt en ny regering ind for fire år siden, ikke er blevet indfriet, siger han til metroxpress.

- Vi politikere skal vise dem, at der er en sammenhæng mellem det, vi siger før valget og efter valget. Det er helt afgørende, at der er en sammenhæng, hvis man skal holde fast i vælgernes tillid, siger Per Clausen

Dropper du også valget, eller kender du nogen, som gør, vil vi meget gerne tale med dig om, hvorfor. Du kan kontakte metroxpress på mail: dan@mx.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx