Af - 15/09-13 08:30; Opdateret: 15/09-13 10:21

Dyrlæge nægtede at aflive dødsdømte CatoDyrlæge nægtede at aflive dødsdømte Cato

En hund af racen Weimaraner kom op at slås og skulle have været aflivet af en dyrlæge i Helsingør. Han nægter dog at give Cato den sidste sprøjte.

storybild

En hund af racen weimaraner er blevet dømt til døden efter et slagsmål. Men dyrlægen, der skulle aflive den nægtede, og nu har Cato, som hunden hedder, fået frist til i morgen, hvor en anden dyrlæge formentlig vil aflive den. (Billede: Polfoto)

Hunden Cato fra Helsingør skulle have været aflivet på Slotsbyens Dyreklinik i fredags, men dyrlægen ville ikke give dyret det sidste stik. Det skriver dagens.dk.

Hunden var blevet beordret aflivet af politiet efter, at den havde været oppe at slås med to mindre hunde, hvoraf den ene fik en flænge. Men dyrlægen Jens Martinus Andersen nægtede at give Cato sprøjten.

LÆS OGSÅ: Dødsdømte hunde stjålet på Fyn

- Kære alle. Jeg meddelte i dag politiet, at vi ikke ville og kunne aflive Cato på det givne grundlag. Jeg har tidligere sagt og aftalt med politiet, at vi kun kan være med, såfremt hundeejeren er indforstået med det og accepterer en given afgørelse. Det må være en rettighed for dyrlægen og ikke mindst ejeren, skriver Jens Martinus Andersen i et brev til foreningen Fair Dog.

Det var også Jens Martinus Andersen der tidligere i år skulle aflive hunden Thor, før den blev bortført af politibetjenten Lars Bo Lomholt.

LÆS OGSÅ: Thors redningsmand: Jeg fortryder intet

Dengang følte han sig forfulgt, fordi han fik mange vrede henvendelser.
Cato vil formentlig blive aflivet i morgen af en anden dyrlæge, fortæller Dorthe Ibba, der er aktiv modstander af hundeloven, til Dagens.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx