Af - 06/10-15 13:02

Syrisk arkitekt: Jeg vil ikke have penge - jeg vil tjene demSyrisk arkitekt: Jeg vil ikke have penge - jeg vil tjene dem

Syrisk arkitekt fanget på dansk kontanthjælp: - Der er så mange forhindringer på vejen mod arbejde.

storybild

27-årige Maher er uddannet arkitekt og flygtede fra Syrien, da han ellers var blevet tvunget ind i hæren. (Privatfotos)

27-årige Maher Khaddams drengedrøm blev opfyldt, da han blev uddannet som arkitekt og begyndte at designe både huse, cafeer og hoteller. Men lykken varede ikke længe.

- Da krigen i Syrien brød ud, blev jeg indkaldt til Assads hær. Da jeg nægtede, blev jeg fængslet i en måned. Jeg blev derefter løsladt med besked på at gå ind i hæren - ellers ville jeg blive retsforfulgt. Så flygtede jeg, siger han til metroxpress.

Børn overladt til sig selv: Ingen hjælp til flygtninge i København
Børn overladt til sig selv: Ingen hjælp til flygtninge i København

Maher kom til Danmark for 14 måneder siden, og bor nu i Herning. Han har været flittig til danskundervisningen, og mestrer allerede sproget godt. Men han er stadig på understøttelse.

- Lad mig starte med at sige, at Danmark er et dejligt land. Man har et godt liv her. Men det er meget svært at få lov til at arbejde. Der er så mange forhindringer. Når man ikke har et netværk, er det virkelig svært at komme ind i samfundet, siger Maher.

TV: Kendte støtter op om folkevandring for flygtninge
TV: Kendte støtter op om folkevandring for flygtninge

Den unge mand brænder efter at komme i praktik, så han kan komme i gang igen med det han elsker, og så han ikke kan få skudt i skoene, at han nasser på det danske samfund.

- Jeg kan ikke lide at leve på andres nåde. Jeg vil arbejde for føden og opbygge et liv, så jeg kan hjælpe andre - og give tilbage til Danmark. Jeg vil være fri og hjælpe til, siger han til metroxpress.

Hvis du vil gøre en forskel for flygtninge i Danmark, så gå ind på vores Facebook-gruppe ‘Hjælp en Flygtning’ hvor du kan blive klogere på, hvordan man gør, og hvilke behov de har. Her er der også råd om, hvordan man ansætter en flygtning i ulønnet praktik.

LÆS OGSÅ: ‘De har en lys fremtid’

LÆS OGSÅ: ‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere uheld på motorvej: Politiet...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx