Af - 27/06-16 15:26

Mor og søn blev studenter samme dagMor og søn blev studenter samme dag

- Livet er som en stor bolsjepose, hvor man har lyst til at smage på en masse ting, men hvor nogle af dem kræver en studentereksamen, fortæller 52-årig mor og nyudklækket student.

storybild

Lisbeth Vestergaard og sønnen Frey blev studenter samme dag. (Billede: Privatfoto)

- Det var en rigtig dejlig oplevelse at dele med min søn, fortæller Lisbeth Vestergaard fra Birkerød.

Den 52-årige mor og hendes 19-årige søn Frey Vestergaard blev forleden studenter samme dag.

'Derfor er Sofie Danmarks sejeste student'
'Derfor er Sofie Danmarks sejeste student'

Lisbeth Vestergaard blev student fra HF i Valby og Nordsjælland, hvor hun siden 2008 har taget fag og kurser ved siden af sit fuldtidsarbejde som fodterapeut. Sønnen Frey blev STX-student fra Sankt Annæ Gymnasium i Valby.

- Det betyder mere for mig, at Frey blev student, end at jeg selv gjorde det. For mig kører det jo allerede, og jeg har et godt liv og er vældig tilfreds. Men for ungdommen er det vigtigt at uddanne sig. Jeg er sikker på, at som verden kommer til at se ud med eksempelvis robotteknologi inden for de næste 15 til 20 år. Så er der behov for, at man uddanner sig, hvis man vil have flere muligheder her i livet, siger Lisbeth Vestergaard.

Trine fik 7 i kemi - men så sprængte hun karakter-skalaen
Trine fik 7 i kemi - men så sprængte hun karakter-skalaen

Hun fortæller, at sønnen Frey vil holde et sabbatår og har planer om at rejse til Fransk Polynesien, hvor han skal bo med nogle venner. Selv overvejer hun lige nu, om hun skal læse videre. I så fald hun gør, vil hun gerne studere inden for vandmiljø.

- Livet er som en stor bolsjepose, hvor man har lyst til at smage på en masse ting, men hvor nogle af dem kræver en studentereksamen. Da jeg startede, var jeg interesseret i at læse psykologi, når jeg blev færdig. Men imellem tiden er jeg blevet mere interesseret i de mere naturvidenskabelige fag, siger hun og tilføjer:

Tinderbox' lækreste student: Kan du gætte, hvad der står i huen?
Tinderbox' lækreste student: Kan du gætte, hvad der står i huen?

- I takt med at jeg er blevet ældre, er jeg begyndt at tænke mere på vores jord, der er sårbar, og som vi skal give videre til de næste generationer. Miljø- og vandbeskyttelse forekommer mig at være noget af det allervigtigste, fortæller Lisbeth Vestergaard, det fik lidt af en åbenbaring, da hun sidste år måtte sygemelde sig, fordi hun fik en tennisalbue.

- Der gik det op for mig, hvor vigtigt det er at have en plan b. Man kan jo pludselig glide i en bananskrald, og så er det jo godt at have andre muligheder her i livet, siger hun.


LÆS OGSÅ: Seks ting du skal have prøvet, inden du bliver student

LÆS OGSÅ: Denne type studentergave storhitter

LÆS OGSÅ: 20-årige Mikkel dropper denne studenter-tradition

LÆS OGSÅ: De kaldte hende 'Dumme'-Pernille: Nu har hun et gennemsnit på 11,4

LÆS OGSÅ: Superstudent: Philip scorer 12-taller i rå mængder

LÆS OGSÅ: Nyudklækket superstudent: Så mange 12-taller har hun fået

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx