Af - 04/09-14 17:54; Opdateret: 04/09-14 18:54

Hjemløs blev hånet i Odense: Så brød Martin indHjemløs blev hånet i Odense: Så brød Martin ind

Martin Carlsen gav hjemløs mand cigaretter og en sandwich. Efterfølgende delte han historien på Facebook, og nu jubler hele Danmark.

storybild

Martin Carlsen er en populær mand, efter han i går på Facebook fortalte om, hvordan han gav en hjemløs mand en sandwich og en pakke cigaretter. (Billede: Privat)

En god handling kan let sprede ringe i vandet. Men for den 27-årige it-programmør Martin Carlsen har en venlig gestus mod en hjemløs på Odense Banegård efterhånden skabt regulære bølger. Særligt på sociale medier.

I en statusopdatering på Facebook fortæller odenseaneren, hvordan en hjemløs bliver hånet af en gruppe unge mennesker, da han henvender sig for at nasse en cigaret.

Martin Carlsen reagerer omgående ved at smutte i kiosken og købe en pakke cigaretter, en sandwich og en lighter til den hjemløse mand, der storsmilende siger tak og deler maden med sin hund.


Opdateringen er lige nu 'liket' af cirka 55.000 mennesker, og 7.000 har delt den stærke fortælling. Og det får Martin Carlsen til at glæde sig.

- Først var jeg overrasket, for det havde jeg slet ikke forventet, da jeg sad og skrev opdateringen på vej hjem i bussen. Men det vækker stor glæde at se så mange støtte op om budskabet. Det viser, at mange har samme tankegang som mig.

Blandt de mange likes har der også været negative kommentarer til Martin Carlsen. Enkelte forstår ikke hans behov for at dele den positive handling på Facebook.

- De mener, det handler om selvpromovering, men det handler altså om at hjælpe andre. Jeg håber bare, at det vil sætte tankerne i gang hos folk. Jeg bruger meget min Facebook til at skrive, hvad jeg oplever som person, og jeg vil gerne dele en positiv oplevelse. Det er jo fantastisk at se, hvor glad en person kan blive over noget så snoldet som en sandwich, siger Martin Carlsen.

Med opmærksomheden rettet mod sig ønsker den 27-årige it-programmør nu at gøre det lettere at hjælpe hjemløse.

- Jeg har sammen med en kammerat brugt dagen på at tænke over en ide, der kunne være noget for 7/11. Mange vil ikke give penge til hjemløse, fordi de frygter, at de bruger pengene på øl. Men man kunne lave en madbillet i 7/11, som man kunne gå ud og aflevere til en hjemløs. Det vil jeg nu foreslå butikken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
Superligaklub åbner for comeback:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx