Af - 03/09-13 08:51; Opdateret: 03/09-13 09:46

Unge danske piger skal lære at blive gravideUnge danske piger skal lære at blive gravide

Barnløshed er blevet en folkesygdom i Danmark. Sex & Samfund vil derfor lære de helt unge, hvordan de bevarer evnen til at blive gravide.

storybild

Den elendige fertilitet blandt danskerne får nu Sex & Samfund til at sætte det på dagsordenen i sexualundervisningen. Unge skal ikke længere kun lære, hvordan de undgår at få børn, men også hvordan de bevarer evnen til at få dem. (Billede: Polfoto)

Fertiliteten blandt danskere er nu så elendig, at organisationen Sex & Samfund vil lære de helt unge, hvordan de forebygger barnløshed og bevarer evnen til at lave børn. Det skal derfor være en del af seksualundervisningen på ungdomsuddannelserne.

- Jo tidligere unge lærer om fertilitet og infertilitet, jo større chancer får de for at påvirke deres egen mulighed for at få børn, når de senere ønsker det, siger Bjarne B. Christensen, der er generalsekretær i Sex & Samfund.

LÆS OGSÅ: 10.000 smittet med sejlivet sexsygdom

Baggrunden for det nye tema i seksualundervisningen er ulykkelig statistik, der tegner et billede af en nation, som har endog meget vanskeligt ved at lave børn. Således regner man med at mellem 16-25 procent af alle par, der forsøger at få børn, oplever infertilitet. Tæt på hvert 10. barn undfanges i dag på en fertilitetsklinik.

- Det er meget vigtigt, at informationsniveauet er højt - ikke kun omkring, hvordan man undgår graviditet, men også omkring de faktorer, der er afgørende for at kunne blive gravide, siger Bjarne B. Christensen.

LÆS OGSÅ: Unge skipper tøjvask og risikerer barnløshed

I morgen er Sex & Samfund medarrangør på et stort debatmøde om fertilitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx