Af Ritzau - 04/11-16 01:48

Flere mennesker går i kirke allehelgensdag end påskesøndagFlere mennesker går i kirke allehelgensdag end påskesøndag

Selv om påsken er den vigtigste højtid i kirken, kan flere forholde sig til at mindes de døde, mener lektor.

storybild

Allehelgensaften er blevet et trækplaster i de danske kirker. Arkiv. (Billede: Free/Colourbox)

Gudstjenester i forbindelse med allehelgen er de senere år blevet så populære, at der mange steder i landet kommer flere mennesker i kirke på allehelgensdag, end der gør til gudstjenesten påskesøndag.

Det viser en optælling fra tre af landets stifter, skriver Kristeligt Dagblad.

I kirkerne i Haderslev Stift var der sidste år i gennemsnit 75 deltagere til allehelgensgudstjenesten og 71 deltagere til den populære gudstjeneste påskedag.

I Aalborg Stift var der sidste år i gennemsnit 56 deltagere til allehelgensgudstjenesten. Til den mest populære påskegudstjeneste, påskedag, var der 55 deltagere i gennemsnit.

Også i Fyens Stift tegner der sig det samme billede: 10.898 besøgende i alt til allehelgensgudstjenesterne og 9186 besøgende til gudstjenesten påskedag.

- Det er efterhånden blevet en tradition, at folk møder op i kirken allehelgensøndag for at dele deres sorg. Det er simpelthen blevet en mindedag. Også fordi der er konkrete ritualer, hvor der tændes lys for de afdøde, siger provst og sognepræst i Holstebro Kirke Niels Arne Christensen til Kristeligt Dagblad.

Ifølge lektor Kirstine Helboe Johansen, der forsker i ritualer og gudstjenester ved Aarhus Universitet, kan den store interesse for allehelgensgudstjenesten skyldes, at begivenheden er så relevant for mange danskere.

- Det særlige ved allehelgensgudstjenesterne er, at de forholder sig så konkret og direkte til folk, der er i en sorgproces. For dem er det dybt relevant for deres liv med sådan en gudstjeneste, siger hun til avisen.

I gennemsnit kommer der dobbelt så mange mennesker i kirken allehelgensdag som på en almindelig søndagshøjmesse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx