Af Ritzau - 08/03-17 13:42; Opdateret: 08/03-17 15:15

DF og K vil flytte kvindekamp fra direktionsgang til ghettoDF og K vil flytte kvindekamp fra direktionsgang til ghetto

Der skal mere fokus på ligestillingen af indvandrerkvinder, der er underlagt social kontrol, mener DF og K.

storybild

Dansk Folkeparti har indrykket en annonce i flere danske aviser på kvindernes internationale kampdag. Partiet vil i tråd med De Konservative flyttekvindekampens fokus fra kønskvoter på direktionsgangene til kvinder med anden etnisk baggrund i ghettomiljøer. (Billede: Chjanna Delaingzes)

En kvinde iført en niqab kigger direkte ind i kameraet. Kun kvindens øjne og næseryg er synlig. Ved siden af billedet står der "fanget".

Under billedet ses et andet billede af en mørkblond kvinde med et stort smil og løftede bare arme, der strækker sig op mod en blå himmel. Ordet "frigjort" står skrevet ved siden af hende.

De to billeder er en del af en annonce, som Dansk Folkeparti har indrykket i flere aviser på kvindernes internationale kampdag onsdag.

Partiet vil ligesom De Konservative flytte kvindekampens fokus fra kønskvoter på direktionsgangene til kvinder med anden etnisk baggrund i ghettomiljøer.

- Man bør sætte ind over for det absolut største ligestillingsproblem herhjemme: Nemlig at alt for mange indvandrerkvinder med muslimsk baggrund må leve i en undertrykkende, mandsdomineret kultur, siger DF-gruppeformand Peter Skaarup.

Også De Konservative vil have mere fokus på problemet, betoner ligestillingsordfører Brigitte Klintskov Jerkel (K):

- Det er uacceptabelt, at hver femte unge indvandrerkvinde ikke har ret til at bestemme over sit eget liv. Det skal vi skabe debat om, så de kvinder kan få ret til at leve de liv, de gerne vil leve på lige fod med etnisk danske kvinder.

21 procent af unge nydanske kvinder oplever, at deres familie begrænser deres valg af kæreste eller ægtefælle. For mændene er det 17 procent.

Det viser en redegørelse, som minister for ligestilling Karen Ellemann (V) har givet til Folketinget. Samlet set er andelen faldet fra 23 procent i 2014 til 19 procent i 2016 for de nydanske unge.

Karen Ellemann ser også manglen på ligestilling blandt kvinder med anden etnisk baggrund som Danmarks største ligestillingsproblem. Hun lover politisk handling.

- Det er vitterligt enormt problematisk, at der er masser af kvinder i Danmark, der oplever, at de ikke har lige muligheder på grund af forskellige kulturelle eller religiøse misforståede hensyn.

- Det lover jeg kommer til at være på arbejdsprogrammet, siger ministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye og populære produkter møder hård...
bt.dk
LIGE NU: Hovedvej spærret efter...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx