Af Simon Boas - 04/02-18 19:44

Politiet vil gøre op med bilisters dårlige vane: Jagter disse syndere i næste ugePolitiet vil gøre op med bilisters dårlige vane: Jagter disse syndere i næste uge

'Må vi lige få din opmærksomhed?'

Rigspolitiet

Sådan indleder Rigspolitiet et opslag, som de har lagt på Facebook søndag eftermiddag, hvor det oplyses, at man den kommende uge vil gå særligt efter bilister, der ikke koncentrerer sig om at køre bil, når de kører bil.

'I den kommende uge laver vi landsdækkende færdselskontrol, hvor vi retter vores opmærksomhed mod uopmærksomme bilister. Mobiltelefoner, GPS, computere og papirer er nogle af de fysiske ting, folk lader sig distrahere af, når de kører bil, men dagdrømmeri, træthed og stress fjerner også fokus fra kørslen.'

Opslaget er flankeret af optagelser, der viser en grå bil, som slingrer fra side til side på en dansk landevej - formentlig fordi føreren koncentrerer sig andet end at køre bil.

'En bilist slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og leder efter ting i bilen, mens han har foden på speederen og kører ca. 65 km/t. Han kører flere gange over i modsatte vognbane. Optagelserne her er politiets egne og et syn, vi møder alt for ofte på de danske veje,' lyder det i opslaget.

Ifølge Rigspolitiet er uopmærksomhed en del af årsagen til godt hver tredje trafikdrab, og gennem de sidste fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, fordi de selv eller andre har været uopmærksomme.

LÆS OGSÅ: Rigspolitiet holder for længe på tusinder af fingeraftryk

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Britisk stjerneskuespiller: Jeg har...
bt.dk
'X Factor'-deltagerne afslører: 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx