Af - 13/10-16 10:01

Danske myndigheder: Epidemi kan være på vej til DanmarkDanske myndigheder: Epidemi kan være på vej til Danmark

Danskerne kan for andet år i træk se frem til en epidemi med 'kold lungebetændelse'.

storybild

Infektioner ved 'kold lungebetændelse' vil typisk vise sig ved influenzalignende symptomer, der går over i en langvarig tør hoste, som kan være meget udmattende, specielt om natten. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Ines Bazdar)

For anden efterårssæson i træk er der tegn til en epidemi med Mycoplasma pneumoniae (MP), der populært kaldes 'kold lungebetændelse'.

Det oplyser Statens Serum Institut.

I de sidste uger er der set en kraftig stigning i antal prøver, der er positive for MP. Den aktuelle stigning er set over hele landet, men den er mest udtalt i region Hovedstaden og i region Nordjylland.

Serum Institut advarer gravide: Rejs ikke herhen
Serum Institut advarer gravide: Rejs ikke herhen

Det er især yngre børn i alderen 6 til 12 år, der skulle være ramt af infektionen, men også en del yngre voksne er ramt.

Ifølge Statens Serum Institut kan der nuværende tidspunkt påvises mere end dobbelt så mange tilfælde af MP i forhold til samme tidspunkt sidste år. Epidemien i år er startet lidt tidligere på sæsonen end i 2015/16, hvor den toppede i begyndelsen af januar i år.

Nye tal: Syfilis boomer i København
Nye tal: Syfilis boomer i København

Infektion med 'Mycoplasma pneumoniae' kan give forskellige øvre og nedre luftvejssymptomer. Infektionen forekommer hyppigst om efteråret og først på vinteren. I Danmark ses epidemier hvert 4. til 6. år.

Infektioner vil typisk vise sig ved influenzalignende symptomer, der går over i en langvarig tør hoste, som kan være meget udmattende, specielt om natten.

De fleste sygdomsforløb er dog milde og kun en lille andel er hospitalskrævende. Under en epidemi er der dog et betydeligt antal indlæggelser.


LÆS OGSÅ: Udenlandsk fjerkrækød smitter med ny MRSA-bakterie

LÆS OGSÅ: Brug af den kontroversielle hpv-vaccine er halveret

LÆS OGSÅ: Danske myndigheder efter kæmpe CPR-læk: Vi passer godt på folks sundhedsdata

LÆS OGSÅ: Styrelse: Vi passer godt på danskernes sundhedsdata

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx