Af - 31/08-16 19:11; Opdateret: 31/08-16 19:46

Danske Rebecca fik et usædvanligt brev: Nu går det verden rundtDanske Rebecca fik et usædvanligt brev: Nu går det verden rundt

Danske Rebecca modtog et helt særligt brev uden navn og adresse.

Bildstrecke im Grossformat »

Et brev til en dansk kvinde har de seneste par døgn trukket masser af overskrifter i det store udland - heriblandt britiske BBC.

Rebecca Ostenfeld er 36 år gammel og bor med sin familie i den lille landsby Búðardalur i det vestlige Island cirka 160 kilometer fra Reykjavik.

Tilbage i maj måned sendte af hendes venner fra Frankrig et brev til hende. Som noget helt og aldeles usædvanligt havde vennen dog undladt at skrive navn og adresse på konvolutten.

Skole skriver rørende brev til elever før de får deres karakter
Skole skriver rørende brev til elever før de får deres karakter

I stedet havde han tegnet et kort ude på konvolutten og tilføjet små bidder af informationer om, at modtageren var et dansk/islandsk ægtepar med en hestefarm, tre børn og en masse får. Desuden stod der, at den danske kvinde arbejdede i det lokale supermarked.

Ganske overraskende skulle der ikke mere til for det islandske postvæsen. Til Rebeccas store glæde dukkede brevet nemlig op.

- Jeg var på arbejde i købmandsbutikken og blev stoppet af en kvinde, der arbejdede på det lokale postkontor. Hun kom løbende hen til mig og sagde: 'Det her kan kun være til dig. Der er ingen andre, der får så sjove ting', fortæller Rebecca Ostenfeld til metroxpress over telefonen.

Smuk historie: Chris reddede kærestens liv med dette rørende brev
Smuk historie: Chris reddede kærestens liv med dette rørende brev

Hun fortæller, at brevet indeholdt tre breve fra henholdsvis hendes franske ven og to andre venner fra Spanien og Slovakiet, der allesammen havde været på øen og besøgt hende.

- De skrev, at hvis brevet nåede frem, så var det en måde at vise mig og verden, hvor fantastisk et land, Island er. Og det kan jeg jo kun give dem ret i, fortæller Rebecca, der selv flyttede til øen tilbage i 2001 i forbindelse med sin uddannelse som agraøkonom, men endte med at slå rødder, efter hun mødte sin mand.

8-årige Mathias skriver rørende brev til minister: Jeg bliver stresset af at gå i skole
8-årige Mathias skriver rørende brev til minister: Jeg bliver stresset af at gå i skole

Historien om Rebeccas brev blev første gang bragt tilbage i foråret i en islandsk lokalavis. Men det var først efter, den blev delt i interforummet Reddit , at det for alvor tog fart. En lang række nyhedsmedier i England, Tyskland og Polen har således samlet historien op og bragt den i det forgangne døgn.

- I dag er jeg også blevet kontaktet af en journalist fra New York, som vil skrive historien. Det er helt vildt sjovt, hvordan den pludselig går hele verden rundt. Det er gået fuldstændig amok, fortæller Rebecca Ostenfeld.


LÆS OGSÅ: Datters rørende brev på gaden: Hvorfor reddede I ikke min far?

LÆS OGSÅ: Billedet af Jimmies ben går verden rundt: Alle spørger, hvad jeg laver

LÆS OGSÅ: Mor og datters hylende morsomme sms'er om forkælet kat går verden rundt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Derfor kan Trumps handelskrig blive...
bt.dk
LIGE NU: Politiet søger vidner til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx