Af - 15/10-14 19:35

Kandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledningKandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledning

Tusindvis af CBS-studerende skal slås om få obligatoriske vejledere, når de skal til at skrive speciale. Bekymrende, siger de studerende.

storybild

Der er for få vejledere til de mange kandidatstuderende på CBS, lyder kritikken. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Dusinvis af søvnløse nætter overvundet - tjek. Hundredvis af forelæsningstimer udholdt - tjek. Tusindvis af akademiske sider gennemtrawlet - tjek.

Universitet: 580 skal uddannes for nul kroner
Universitet: 580 skal uddannes for nul kroner

Copenhagen Business Schools (CBS) kandidatstuderende er snart klar til at afslutte deres uddannelse med et speciale. De skal bare lige have skrevet kontrakt med en vejleder først - det er obligatorisk - men dem er der mangel på.

- Det har været udfordrende i forvejen, men specielt nu er der frygt for endnu mere udfordring. Normalt ville man selv have magt over, hvornår man skriver kontrakt, men nu har de sat en deadline. Det betyder, at alle skal skrive og finde vejleder samtidigt, siger formand for CBS Students, Charlotte Gjedde.

Her skal du have OVER 12 for at komme ind på uddannelsen
Her skal du have OVER 12 for at komme ind på uddannelsen

Hun refererer til Fremdriftsreformen, der sidste sommer blev vedtaget i Folketinget. Den skal skubbe unge hurtigere gennem uddannelserne - blandt andet ved at indføre denne deadline.

Men CBS har kun omkring 500 faste og cirka 600 deltidslærere til rådighed for de 2.000 elever, der skal til at skrive speciale. I alt er der knap 21.000 studerende på CBS.

- Så jeg kan godt være bekymret for, at puslespillet ikke bare på magisk vis går op, siger formanden.

På CBS bliver hooligansporten spillet af pæne piger
På CBS bliver hooligansporten spillet af pæne piger

CBS lover at udstede en vejleder til alle, der ikke selv har fundet en inden deadline 15. december. Men det er en ‘uholdbar løsning’, mener Jakob L. Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

- Man risikerer at få en vejleder, der ikke ved særligt meget om det emne, man skriver om. Og så er der klart en grænse for, hvor dygtig man kan blive i den proces, siger han.

KU: Vi tvinges til at lukke 20 uddannelser
KU: Vi tvinges til at lukke 20 uddannelser

CBS: Der er vejledere til alle
- CBS har en udfordring, fordi der ikke er resurser til at have vejledere nok. Fremdriftreformen og nedskæringer har presset dem ud i den situation, siger Jakob L. Ruggaard.

Det faktum erkender man hos CBS - vejledere er en mangelvare. Men sekretariatschef ved Dekansekretariatet for Uddannelse, Wilbert van der Meer, ser alligevel ingen grund til panik.

Minister: Penge til alle kandidatstuderende
Minister: Penge til alle kandidatstuderende

- CBS har forholdsvis få faste lærere i forhold til andre universiteter. Vores situation på den måde er hårdere end på andre steder, siger han

- Men alle, der skal bruge en vejleder, får en vejleder. Det kan godt være, de ikke får den, de havde ønsket sig, men de får selvfølgelig en vejleder, som er kompetent, og som instituttet står inde for.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx